Αποκλειστικό: Προ των πυλών το νέο Jeep Renegade 0.9 TwinAir

Αποκλειστικό: Προ των πυλών το νέο Jeep Renegade 0.9 TwinAir

Η νέα βασική έκδοση βενζινοκινητήρα του Jeep Renegade θα διαθέτει τον 0.9 TwinAir των 105 ίππων και τιμή από 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν μέσα από την Jeep, το νέο μικρό μοντέλο της αμερικανικής φίρμας θα διαθέτει στη βάση των εκδόσεων βενζίνης το βραβευμένο 0.9 TwinAir της Fiat.

Το νέο Jeep Renegade παρουσιάστηκε στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης και αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την Fiat. Όταν ανακοινώθηκε η γκάμα κινητήρων του νέου μοντέλου, οι βενζινοκίνητες εκδόσεις ήταν με ατμοσφαιρικό 1.6 και τούρμπο MultiAir 1.4.

Η Jeep όμως ετοιμάζει ήδη μια νέα βασική βενζινοκίνητη έκδοση που θα αντικαταστήσει σχεδόν αμέσως την ατμοσφαιρική με τον παρωχημένο 1.6 και το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Η νέα αυτή έκδοση θα φορά τον βραβευμένο τούρμπο 0.9 TwinAir στη δυνατή εκδοχή του, αυτή με τους 105 ίππους. Μάλιστα, θα συνδυάζεται και με το νέο 9άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που θα το σιγοντάρει κιόλας στα αυξημένα καθήκοντά του. Θα προσφέρεται τόσο με κίνηση στους εμπρός όσο και στους τέσσερις τροχούς, ενώ θα προσφέρεται και σε έκδοση Trail Hawk με αυξημένες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Στοιχειά επιδόσεων δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα για το Renegade 0.9 TwinAir, αλλά πηγή μέσα από την εταιρεία αναφέρει ότι η νέα αυτή έκδοση θα εκπέμπει κάτω από 100 g/km CO2.

Η νέα βασική έκδοση κινητήρα του Jeep Renegade θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2015, με τις πωλήσεις να ξεκινούν τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube