Αποκάλυψη για το Apollo Intensa Emozione των 780 PS [videos]

Αποκάλυψη για το Apollo Intensa Emozione των 780 PS [videos]

H Apollo παρουσίασε επίσημα το νέο της hypercar για αποκλειστική χρήση στην πίστα, με μοτέρ V12, 0-100 km/h σε 2,7” και τελική 330 km/h.

H Apollo, η εταιρεία που γεννήθηκε από τις στάχτες της Gumpert, λανσάρισε το hypercar με το όνομα Intensa Emozione (έντονο συναίσθημα) με κινητήρα V12.

Μόλις δέκα κομμάτια από το θηριώδες Apollo θα πάνε σε ισάριθμους τυχερούς (εκτός κι αν κάποιος σκοπεύει να αγοράσει δύο), με την τιμή του αποκλειστικά για χρήση στην πίστα Intensa Emozione να ξεκινά από τα €2,25 εκατ.

Στα τεχνικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Apollo μιλά για μέγιστη ισχύ 780 PS από τον ατμοσφαιρικό 6,3λιτρο V12. Το μοτέρ έχει επίσης μέγιστη ροπή 77,4 kgm, ενώ το κόκκινο στο στροφόμετρο ξεκινά στις 9.000 rpm. Το μοτέρ συνδυάζεται με μια σειριακή μετάδοση με μανέτες αλλαγής στο τιμόνι, καταγωγής Hewland, σπεσιαλίστα στα σασμάν αγώνων. Η διαχείριση των σχέσεων δεν είναι ηλεκτροϋδραυλική, όπως στην πλειονότητα των αυτομάτων κιβωτίων, αλλά ηλεκτροπνευματική, με το χαρακτηριστικό ήχοπου κάνουν τα κιβώτια αυτής της τεχνολογίας στις αλλαγές. Όσο για τους άξονες, αυτοί στηρίζονται γύρω γύρω σε διπλά ψαλίδια με ράβδους ώσης, που είναι πλήρως ρυθμιζόμενα, όπως εξάλλου και το κιβώτιο, όπου μπορείς να ρυθμίσεις τις σχέσεις!

H δομή του Intensa Emozione είναι φυσικά ανθρακονημάτινη με «μπανιέρα» χωρίς οροφή που ζυγίζει 105 kg, με πέτσωμα επίσης ανθρακονημάτινο και διαμορφώνοντας ένα διθέσιο αυτοκίνητο για αποκλειστική χρήση στην πίστα που ζυγίζει συνολικά μόλις 1.250 kg. Οπότε μιλάμε για μια αναλογία 1,6 kg/ίππο ή -αν θέλετε- 624 ίππων στον τόνο που καθιστά ικανό το αυτοκίνητο να χρειάζεται 2,7” για το σπριντ των 0-100 km/h, ένα δέκατο ταχύτερα από τον αντίστοιχο χρόνο της McLaren P1. Η δε τελική του φτάνει τα 330 km/h.

Εξωτερικά, το Intensa Emozione δεν θα μπορούσε να έχει παρά άκρως επιθετικό στιλ, με τα αεροδυναμικά στοιχεία να συμβάλλουν αισθητικά, αλλά και ουσιαστικά σε αυτό: Σταθερή, υπερμεγέθης πτέρυγα πίσω, διαχύτης και κάθετο πτερύγιο. Η Apollo δηλώνει ότι το αυτοκίνητο παράγει τέτοια πρόσφυση, έτσι ώστε μπορεί να ανεβαίνει στα 2g σε πλευρική επιτάχυνση, καθώς μια ότι παράγει 1.350 kg κάθετης αεροδυναμικής πίεσης στα 300 km/h.

O Norman Choi, πρόεδρος της εταιρείας, είπε ότι το νέο μοντέλο δεν διαθέτει κανενός είδους ηλεκτρική υποβοήθηση διότι «θεωρήσαμε ότι όλη η τεχνολογική εξέλιξη και η αυτοματοποίηση των σημερινών σούπερκαρ απομάκρυναν τον οδηγό από την καθαρή και ακατέργαστη συναισθηματική σχέση του με το αυτοκίνητο».

Το Intensa Emozione είναι καταφανές ότι έχει επηρεαστεί σφόδρα από το πρωτότυπο Apollo Arrow που είδαμε στο Salon de l’ Automobile, στη Γενεύη το 2016. Η Apollo είχε πει πέρυσι ότι η έκδοση παραγωγής του Arrow πίστας θα μπορούσε να ακολουθηθεί από μια λιγότερο ακραία έκδοση για το δρόμο, αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή για το Intensa Emozione να κατασκευαστεί ομοίως σε street legal μορφή.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η Apollo έχει διασυνδέσεις με τον έτερο κατασκευαστή hypercar, Scuderia Cameron Glickenhaus, και έχει αναφερθεί στο παρελθόν ότι οι δύο τους θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη μελλοντικών μοντέλων. Ωστόσο, δεν έχει ανακοινωθεί καμία σύνδεση των δύο κατασκευαστών για το Intensa Emozione.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube