Πέντε χρόνια McLaren P1 [video]

Πέντε χρόνια McLaren P1 [video]

H McLaren γιορτάζει μισή δεκαετία ζωής της κορυφαίας P1.

Η McLaren παρουσίασε το πρωτότυπο της P1 το 2012 στην Έκθεση του Παρισιού, με την έκδοση παραγωγής του μοντέλου να κάνει την εμφάνισή της πέντε μήνες μετά στην Έκθεση της Γενεύης.

Η P1 αποτελεί τον γενάρχη των μοντέλων Ultimate Series της McLaren και στόχος των σχεδιαστών και μηχανικών της βρετανικής φίρμας ήταν να κατασκευάσουν το καλύτερο αυτοκίνητο για χρήση σε δρόμο και πίστα.

Η παραγωγή της P1 σταμάτησε στα 375 αυτοκίνητα, όλα συναρμολογημένα στο χέρι στο κέντρο παραγωγής του Woking, με την τελευταία να βγαίνει από το ατελιέ τον Δεκέμβριο του 2015.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η McLaren P1 διέλυσε το ρεκόρ του Nürburgring [video]

Κύριο χαρακτηριστικό της McLaren P1 ήταν η πρωτοποριακή κατασκευή από ανθρακονήματα, η εμπνευσμένη από την F1 αεροδυναμική και το υπερεξελιγμένο υβριδικό σύστημα κίνησης υψηλών επιδόσεων.

Όπως προαναφέραμε, στόχος της McLaren για την P1 ήταν να κατασκευάσει το καλύτερο αυτοκίνητο δρόμου και πίστας. Ως πνευματικός διάδοχος της εμβληματικής F1 της δεκαετίας του ’90, η νέα P1 δεν έπρεπε να είναι μόνο η καλύτερη McLaren ή μια βιτρίνα τεχνολογίας, αλλά έπρεπε να αναθεωρήσει την κατηγορία και να ανεβάσει τον πήχη της.

Αξιοποιώντας πέντε δεκαετίες εμπειρίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τις βαθιές γνώσεις της στην κατασκευή αυτοκίνητων δρόμου, η P1 αντιπροσωπεύει την γέννηση της Ultimate Series, καθώς και ένα τεράστιο τεχνολογικό άλμα που μέχρι εκείνη την εποχή έδειχνε πολύ «μακρύ».

[Πηγή: McLaren]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube