Έκθεση Γενεύης: Νέο Apollo Arrow με 1.000 PS [20 φωτογραφίες]

Έκθεση Γενεύης: Νέο Apollo Arrow με 1.000 PS [20 φωτογραφίες]

Με 1.000 άλογα για 1.300 μόνο κιλά και τέτοια εμφάνιση, η Apollo πιστεύει πως το νέο της Arrow αξίζει τον τίτλο του hypercar.

Καθώς ήδη υπάρχουν hypercars με 1.500 ίππους, όπως η νέα Bugatti Chiron και το Koenigsegg Regera, το Arrow έπρεπε να είναι ελαφρύ, οπότε η Apollo έβαλε στόχο τα 1.300 kg.

Παράλληλα πρόσεξε πολύ την αεροδυναμική, ώστε η κάθετη φόρτιση στο αμάξωμα από κάποια ταχύτητα να «εξουδετερώνει τη μάζα του αυτοκινήτου». Η αεροδυναμική μελέτη δίνει βελτιωμένη σχέση κάθετης φόρτισης προς αντίσταση καθώς και καλύτερη ψύξη, χωρίς να επηρεάζει την εντυπωσιακή εμφάνιση. Αν και το Arrow έχει λιγότερο επιθετικό σχήμα από τα παλιότερα Apollo (της Gumpert), είναι από την άλλη πιο μοντέρνο.

Η Apollo παρομοιάζει την εμφάνιση του Arrow με εκείνη ενός καρχαρία που σκίζει τα νερά, χρησιμοποιώντας και το πολυφορεμένο κλισέ ότι δίνει την εντύπωση της κίνησης ακόμη κι όταν είναι σταματημένο. Πάντως έχει αμάξωμα από ανθρακονήματα, πόρτες που ανοίγουν σαν φτερά γλάρου και τον κινητήρα τοποθετημένο κλασικά στο κέντρο.

Ο κινητήρας αυτός είναι ένας 4λιτρος V8 με δύο τούρμπο που αποδίδει 1.000 PS και 1.000 Nm (101,9 kgm) ροπής. Τα εντυπωσιακά αυτά νούμερα μεταδίδονται στους πίσω τροχούς μέσα από ένα διπλόδισκο συμπλέκτη κι ένα 7άρι σειριακό κιβώτιο CIMA.

To Arrow πάει όντως σαν βέλος, φτάνοντας τα 100 km/h σε 2,9”, τα 200 σε 8,8” για να πιάσει τελικά τα 360 km/h – επιδόσεις που είναι πολύ κοντά σε αυτές της νέας Lamborghini Centenario.

Η Apollo ανακοινώνει ότι το Arrow μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα στο δρόμο, αλλά πληροί και τα κριτήρια της FIA ώστε να μπορεί εύκολα να πιστοποιηθεί για διάφορες κατηγορίες αγώνων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube