Η Gumpert πέθανε. Ζήτω η Apollo

Η Gumpert πέθανε. Ζήτω η Apollo

Η Gumpert, η εταιρεία που κατασκεύαζε το supercar Apollo πτώχευσε. Αγοράστηκε όμως από νέους επενδυτές και επιστρέφει με νέο μοντέλο στην Γενεύη.

Η εταιρεία ονομάζεται πλέον Apollo Automobil GmbH. Το όνομα Apollo, το όνομα του μοναδικού στην ουσία μοντέλου που έβγαλε η Gumpert, είναι ο συνδετικός κρίκος με το παρελθόν.

Η εταιρεία αγοράστηκε από την Ideal TeamVenture, η οποία πρόσφατα αγόρασε επίσης την θρυλική φίρμα De Tomaso για 1,8 εκατομμύρια δολάρια. Ενώ όμως τα σχέδια των χρηματοδοτών για την ιταλική μάρκα δεν είναι ακόμη γνωστά (ίσως το σήμα της De Tomaso χρησιμοποιηθεί στην Κινέζικη αγορά) η Apollo θα δώσει το παρόν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης με νέο μοντέλο. Το οποίο αρχικά το ρεπορτάζ ανέφερε ότι θα λέγονταν Arrow, όμως τελικά φαίνεται ότι θα ονομαστεί ApolloN.



Δύο φωτογραφίες έχουν μέχρι τώρα κυκλοφορήσει, με στόχο να εξιτάρουν την φαντασία και να προκαλέσουν την περιέργεια του κοινού ενόψει του λανσαρίσματος της μάρκας. Από αυτές φαίνεται ότι θα έχει αιχμηρό ρύγχος και προκλητικά αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακονήματα, παρμπρίζ που μοιάζει με καλύπτρα μαχητικού αεροσκάφους και μονομπούλωνες ζάντες ελαφρού κράματος ντυμένες με τα κορυφαία Michelin Sport Cup 2.

Οι πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό. Ο τελευταίος κινητήρας που είχε χρησιμοποιήσει η Gumpert ήταν ένας V8, 4,2 λίτρων με απόδοση 740 ίππους που έδινε στο Apollo επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,9”. Το νέο αυτοκίνητο έχουμε κάθε λόγο να περιμένουμε ότι θα είναι ακόμη πιο δυνατό και ακραίο σε τεχνικές προδιαγραφές. Άλλωστε η ίδια η εταιρεία μιλά για «το ταχύτερο αυτοκίνητο δρόμου του πλανήτη».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube