Αποκαλύψεων συνέχεια για τη Lancia Ypsilon

Αποκαλύψεων συνέχεια για τη Lancia Ypsilon

Η Lancia συνεχίζει τις πυρετώδεις προετοιμασίες της για την αποκάλυψη της νέας Lancia Ypsilion, δίνοντάς μας εικόνα της νέας φωτεινής υπογραφής της.

Lancia Ypsilon

Χθες η Lancia Ypsilon βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μιας και αποκαλύφθηκε με τον πιο ευτράπελο τρόπο, κάνοντας… μπλουμ.

Αυτή τη φορά, οι άνθρωποι της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αποκάλυψαν με πιο… ορθολογικό τρόπο ένα κομμάτι της σχεδίασης του εμπρός μέρους του αυτοκινήτου τους. Αυτό χαρακτηρίζεται από μια λεπτή φωτεινή μπάρα, που θα αποτελεί και την υπογραφή του μικρού ιταλικού μοντέλου, αντλώντας έμπνευση από το Pu+Ra HPE concept.

Διακρίνονται τρεις εξαιρετικά λεπτές λεπίδες φωτός LED διατεταγμένες σε σχήμα «Τ» που λειτουργούν ως φώτα ημέρας, με το όνομα της Lancia να είναι γραμμένο πιο πάνω στο εμπρός μέρος του καπό με μια μοντέρνα γραμματοσειρά, που σηματοδοτεί την επιστροφή των Ιταλών στα αυτοκινητικά δρώμενα.

Η νέα Lancia Ypsilon, βασισμένη στην πλατφόρμα CMP του Ομίλου Stellantis, θα προσφέρεται τόσο ως θερμική όσο και ως ηλεκτρική. Η τελευταία, θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Φεβρουαρίου

Lancia Ypsilon

Για τη σχεδίαση της νέας Ypsilon, οι Ιταλοί έστρεψαν το βλέμμα τους και στο παρελθόν της φίρμας. Το εμπρός μέρος του νέου τους μοντέλου άλλωστε, ίσως θυμίσει σε κάποιους την Lancia Beta Montecarlo (σχημάτιζε το γράμμα «Τ», χωρίς LED).

Κατά τα λοιπά, η πτώση ενός πρωτοτύπου χωρίς καμουφλάζ σε αρδευτικό κανάλι στη Γαλλία, αποκάλυψε ως η Ypsilon θα έχει στο πίσω μέρος κυκλικά φώτα, όντας και αυτά εμπνευσμένα σχεδιαστικά από το ίδιο πρωτότυπο, την Pu+Ra HPE concept.

Lancia Ypsilon

Για το τέλος, να θυμίσουμε πως η ολοκαίνουργια Lancia Ypsilon θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Ομίλου Stellantis στην Σαραγόσα της Ισπανίας. Όπως και τα υπόλοιπα σουπερμίνι του Ομίλου (Peugeot 208 και Opel Corsa), έτσι και η νέα Ypsilon θα πατά στην πλατφόρμα CMP.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το ιταλικό σουπερμίνι θα μπορεί να εφοδιάζεται τόσο με θερμικούς, όσο και με ηλεκτρικούς κινητήρες. Η ηλεκτρική εκδοχή της θα είναι η πρώτη που θα κάνει πρεμιέρα τον Φεβρουάριο του 2024, για να ακολουθήσουν αργότερα οι θερμικές παραλλαγές της.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube