Αποκάλυψη για την νέα Lamborghini Huracan LP610-4

Αποκάλυψη για την νέα Lamborghini Huracan LP610-4

Αυτός είναι ο αντικαταστάτης του πιο πετυχημένου εμπορικά μοντέλου της φίρμας, της Gallardo.

Το νέο βασικό μοντέλο της γκάμας της Lamborghini που καλείται να κοντράρει τις Ferrari 458 Italia, Porsche 911 Turbo και McLaren 12C, παρουσιάστηκε επίσημα και ονομάζεται Huracan LP610-4.

Η Huracan εφοδιάζεται με μία βελτιωμένη έκδοση του 5.2 V10 της Gallardo, πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 και αποδίδει 610 ίππους στις 8.250 rpm και 57 kgm ροπής στις 6.500 rpm. Συνεργάζεται με ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση. Μάλιστα, περιστρέφοντας τον διακόπτη στο τιμόνι, ο οδηγός μπορεί να διαλέξει μεταξύ τριών προγραμμάτων (Strada, Sport και Corsa) που επηρεάζουν την απόδοση του κινητήρα και την λειτουργία του κιβωτίου ταχυτήτων και της τετρακίνησης, όπως ακριβώς και στη Lamborghini Aventador LP700-4.

Το βάρους 1.422 kg supercar διαθέτει πλαίσιο από αλουμινίου και ενισχυμένο πλαστικό με ανθρακονήματα και θα το δανείσει και στην επόμενη γενιά του Audi R8 που θα παρουσιαστεί το 2015. Οι επιδόσεις που χαρίζει ο 610 ίππων κινητήρας είναι πολύ καλές με τα πρώτα 100 km/h να έρχονται από στάση σε 3,2 sec. Για την ίδια μέτρηση αλλά μέχρι τα 200 km/h, η Huracan χρειάζεται μόλις 9,9 sec, ενώ η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 322 km/h. Στον βασικό εξοπλισμό της Huracan συναντάμε ακόμα τα κεραμικά φρένα, αλλά όχι και το ενεργό Lamborghini Dynamic Steering ή την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση που προσφέρονται στον έξτρα εξοπλισμό.

Στο εσωτερικό έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και αυτό φαίνεται από την πρώτη στιγμή. Η σύγχρονη εικόνα συνδυάζεται με αναβαθμισμένη ποιότητα, ενώ ο 12,3” TFT LCD πίνακας οργάνων εκτός από εντυπωσιακός παρουσιάζει και όλες τις λειτουργίες του αυτοκίνητου.

Το supercar της Lamborghini θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν αμέσως μετά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube