Ανανέωση και νέα έκδοση Sport για το Honda Civic

Ανανέωση και νέα έκδοση Sport για το Honda Civic

Το Honda Civic της ευρωπαϊκής αγοράς αποκτά νέα εμφάνιση, πίσω φώτα LED μια νέα έκδοση Sport.

Έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από το τελευταίο φρεσκάρισμα του Honda Civic, παράλληλα με το οποίο είχε λανσαριστεί και η station wagon έκδοση Civic Tourer, όμως η Honda αναβαθμίζει πάλι την εμφάνισή του προσθέτοντας και μια σπορ έκδοση στη γκάμα.

Το εμπρός μέρος του Honda Civic έχει αλλάξει αρκετά. Ο προφυλακτήρας είναι καινούργιος, οι καμπύλες της μάσκας έχουν αντικατασταθεί από ευθείες ακμές και γωνίες, ενώ τα φώτα ημέρας ενσωματώνονται πλέον στα νέα φανάρια. Σημαντική διαφοροποίηση υπάρχει και στο πίσω μέρος. Ο προφυλακτήρας έχει διαμόρφωση που παραπέμπει σε αεροδυναμικό διαχύτη και τα νέα φώτα δεν ενώνονται οπτικά μέσω της αεροτομής, η οποία πλέον είναι μαύρη.

Παράλληλα με την ανανέωση λανσάρεται και μια νέα έκδοση Sport. Όπως φαίνεται από το μπλε αυτοκίνητο των φωτογραφιών το Honda Civic Sport διαθέτει μεταξύ άλλων ακόμα πιο επιθετικό εμπρός προφυλακτήρα, ο οποίος παραπέμπει στο επερχόμενο Civic Type R, και διαφορετικές ζάντες 17’’. Αυτό θα διατίθεται τόσο με τον ατμοσφαιρικό 1.800άρη i-VTEC με 142 PS όσο και με τον diesel 1.6 i-DTEC, με 120 PS.

Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό του Honda Civic. Τα καθίσματα και οι πόρτες ντύνονται με νέες ταπετσαρίες, ενώ έχουν προσεχθεί ακόμα και οι ραφές του υφάσματος στα προσκέφαλα. Σημαντικότερη ωστόσο είναι η τοποθέτηση του νέου συστήματος ψυχαγωγίας και πλοήγησης Honda Connect.

Το Honda Connect χρησιμοποιεί λειτουργικό Android 4.0.4 και η οθόνη αφής 7’’ στο κέντρο του ταμπλό δέχεται όλους τους χειρισμούς που έχουμε συνηθίσει σήμερα στα smartphones και τα tablets μας. Στον βασικό εξοπλισμό κάθε Honda Civic θα περιλαμβάνεται πλέον και το σύστημα City Brake Active, που ακινητοποιεί το αυτοκίνητο όταν ανιχνεύσει εμπόδιο με ταχύτητα έως 30 km/h.

Όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν μόνο για το hatchback Honda Civic αλλά και για το station wagon Civic Tourer. Και τα δύο θα παρουσιαστούν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου.

[Πηγή: Honda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube