Ανανέωση για την Toyota GT86

Ανανέωση για την Toyota GT86

Η ευχή για μια ισχυρότερη έκδοση τούρμπο δεν έπιασε τόπο, η Toyota περιορίζεται απλώς σε αισθητική ανανέωση της GT86.

Μια ανανεωμένη σχεδιαστικά έκδοση της GT86 θα παρουσιάσει η Toyota στο σαλόνι αυτοκινήτου της Ν. Υόρκης. Οι επεμβάσεις είναι περιορισμένες, στην μάσκα και στην ουρά. Αφήνοντας απαράλλαχτο το προφίλ και τις βασικές γραμμές του αυτοκινήτου. 

O εμπρός προφυλακτήρας
διαθέτει μια μεγάλη τραπεζοειδούς σχήματος εισαγωγή. Οι πλευρικοί αεραγωγοί είναι επίσης διαφορετικοί, πιο ανοιχτοί, τριγωνικού σχήματος με διαχωριστές ροής του αέρα. Μεταξύ των δύο εμπρός φωτιστικών σωμάτων, νέας σχεδίασης, με φώτα LED, που εκσυγχρονίζουν πολύ την εικόνα του μοντέλου, σχηματίζεται ένα αιχμηρό ελαφρώς προτεταμένο χείλος το οποίο προσδίδει επιθετικότητα. Διαφορετικής σχεδίασης είναι και τα πίσω φώτα και το πλαίσιο της πινακίδας κυκλοφορίας στο κάλυμμα του χώρου αποσκευών. Το facelift περιλαμβάνει και νέας σχεδίασης ζάντες, με πέντε διπλά μπράτσα.

Φωτογραφίες του εσωτερικού ακόμη δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, ωστόσο η Toyota υπόσχεται βελτιωμένη αίσθηση προσλαμβανόμενης ποιότητας. Με νέες επενδύσεις δέρματος και Alcantara, για τα καθίσματα, τον πίνακα οργάνων και τα πάνελ των θυρών. Ελαφρώς διαφορετικό είναι σύμφωνα με πληροφορίες και το τιμόνι, με τον αριθμό 86 στο κέντρο του και χειριστήρια για το ηχοσύστημα.



Οι επεμβάσεις που θα παρουσιαστούν στο Σαλόνι της Ν. Υόρκης είναι κυριολεκτικά… επιδερμικές. Στα μηχανικά μέρη αναφέρονται απλώς νέα αμορτισέρ και αναθεωρημένο set-up που θα κάνει το αυτοκίνητο ακόμη καλύτερο στο όριο. Και πιο φιλικό στον έλεγχο πέρα από αυτό. Στην Ευρώπη δεν θα υπάρξουν αλλαγές στον κινητήρα. Όχι ό,τι αυτές που θα γίνουν στην Αμερική μας κάνουν να ζηλεύουμε. Το τούρμπο από ότι φαίνεται δεν θα έρθει ποτέ. Απλώς στην εκδοχή Scion, η GT86 στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα αποδίδει 5 PS επιπλέον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube