Έκθεση Γενεύης: Νέο Toyota C-HR [video]

Έκθεση Γενεύης: Νέο Toyota C-HR [video]

Το νέο μικρό crossover της Toyota θα εφοδιάζεται και με τον 1.2 D-4T, ενώ θα προσφέρεται και σε 4κίνητες εκδόσεις.

Στην αποκάλυψη της έκδοσης παραγωγής του νέου C-HR στην Έκθεση της Γενεύης προχώρησε η Toyota.

Πιο αναλυτικά, το νέο μικρό crossover της Toyota δεν διαφέρει αισθητικά από το αυτοκίνητο που σας είχαμε δείξει την Παρασκευή το απόγευμα, πράγμα που σημαίνει ότι η ψηλή σιλουέτα που παραπέμπει σε κουπέ λόγω κλίσης οροφής, παραμένει ως έχει.

Κύρια χαρακτηριστικά της σχεδίασης είναι η σφηνοειδής μάσκα, τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά πίσω φώτα και τα έντονα φτερά των θόλων. Επιπλέον, η κλίση της οροφής, οι μεγάλοι τροχοί και τα πλαστικά προστατευτικά χαρίζουν ένα δυναμικό παρουσιαστικό.

Το νέο C-HR βασίζεται στη νέα πλατφόρμα TNGA που χρησιμοποιεί και το νέο υβριδικό Prius. Από το νέο Prius είναι και το υβριδικό σύστημα της έκδοσης Hybrid που διαθέτει θερμικό κινητήρα 1,8 λίτρων και η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 122 ίππους.

Οι άλλες εκδόσεις κινητήρα που θα εξοπλίζουν την γκάμα είναι με τον 4κύλινδρο βενζίνης 1.2 D-4T των 116 ίππων που γνωρίσαμε από το ανανεωμένο Auris, ενώ σε μερικές αγορές θα προσφέρεται και με 2λιτρο μοτέρ που θα συνδυάζεται με αυτόματο CVT κιβώτιο. Μάλιστα, το 1.2 θα προσφέρεται τόσο με 6άρι χειροκίνητο ή CVT αυτόματο κιβώτιο, ενώ θα υπάρχουν και 4κίνητες εκδόσεις.

Το νέο Toyota C-HR θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο ιαπωνικής φίρμας στην Τουρκία και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν το ερχόμενο φθινόπωρο.

[Πηγή: Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube