Ανανεώνεται και μεγαλώνει η γκάμα της MG το 2024

Ανανεώνεται και μεγαλώνει η γκάμα της MG το 2024

Η MG όχι μόνο δεν επαναπαύεται στις δάφνες της επιτυχίας της, αλλά δουλεύοντας μεθοδικά και με όραμα είναι έτοιμη να ρίξει στην αγορά τα ανανεωμένα μοντέλα της.

MG4 XPOWER

Το φαινόμενο MG σαρώνει τις παγκόσμιες αγορές. Στην χώρα μας επέστρεψε τον Σεπτέμβριο, χάρη στο όραμα του Ομίλου Συγγελίδη, και τον πρώτο μήνα της πλήρους κυκλοφορίας της κατέγραψε εντυπωσιακά νούμερα.

Εχθρός του καλού όμως είναι το καλύτερο. Αυτό ακριβώς το μότο φαίνεται πως ασπάζονται και οι άνθρωποι της SAIC Motor. Έτσι λοιπόν, εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου το 2024 να προχωρήσουν σε σημαντική ανανέωση τόσο της θερμικής όσο και της εξηλεκτρισμένης γκάμας τους.

Για όλα αυτά μάλιστα υπάρχει πλάνο και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Η MG λοιπόν, κατά το πρώτο μισό του χρόνου θα ανανεώσει τα θερμικά της σύνολα, με τα ηλεκτρικά να παίρνουν τη σκυτάλη για το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Τότε λοιπόν θα δούμε το facelift του MG4, αλλά και το νέο SUV-ναυαρχίδα της φίρμας.

Μεταξύ άλλων, το 2024 θα δούμε την facelift εκδοχή του MG4 αλλά και ένα ολοκαίνουργιο SUV, στα χνάρια του Marvel

MG ZS

«Τα σχέδια της MG μπορούν να περιγραφούν ως εξής: Το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, θα ενισχύσουμε τα μοντέλα με θερμικούς κινητήρες. Το δεύτερο εξάμηνο του έτους, θα επικεντρωθούμε στα ηλεκτρικά μοντέλα», τόνισε ο γενικός διευθυντής της επιχειρηματικής μονάδας της εταιρείας, Lu Jiajun, σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Οι σινικές αυτοκινητοβιομηχανίες όμως δίνουν βάση στην εξέλιξη των EV θα σκεφτούν πολύ εύστοχα οι αναγνώστες μας. Αυτό όμως δεν είναι κανόνας για όλους, με το στέλεχος της MG, να επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία θα προχωρήσει κανονικά την εξέλιξη των θερμικών της συνόλων.

«Υπάρχουν δύο δρόμοι ανάπτυξης, με στόχο την αύξηση των πωλήσεων. Δεν θα εγκαταλείψουμε την αγορά των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Άλλωστε, πολλές παγκόσμιες αγορές εξακολουθούν να προτιμούν τα παραδοσιακά μοντέλα», παραδέχτηκε.

MG HS

Ο Lu Jiajun, μάλιστα, τόνισε ότι το 2024 θα λανσαριστούν αρκετά θερμικά μοντέλα, μεταξύ των οποίων θα είναι οι διάδοχοι του άκρως πετυχημένου ZS, αλλά και του MG3 που αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί μόνο στη Μ. Βρετανία. Επιπλέον, περιμένουμε και την ανανεωμένη θερμική έκδοση του MG5, που διατίθεται και στη χώρα μας αλλά μόνο ως ηλεκτρικό, αλλά και του επίσης θερμικού σεντάν MG7.

Περνώντας στα ηλεκτρικά μοντέλα, η δεύτερη γενιά των ZS EV και MG5 EV αναμένεται να βασιστεί στη νέα πλατφόρμα MSP της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει και facelift για το MG4.

MG4

Ωστόσο, η κορυφαία στιγμή αναμφίβολα θα είναι η παρουσίαση της νέας ηλεκτρικής ναυαρχίδας, ενός SUV που θα διαδεχθεί το Marvel R και θα μπορεί να διαθέτει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 150 kWh, αλλά και να υποστηρίζει την τεχνολογία αλλαγής μπαταριών. «Η εμφάνιση του νέου SUV θα είναι εξαιρετική, ενώ η τιμή του θα το κάνει πολύ ανταγωνιστικό», επεσήμανε ο Lu Jiajun.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube