Νέα πιο προσιτή έκδοση για το MG ZS στην Ελλάδα

Νέα πιο προσιτή έκδοση για το MG ZS στην Ελλάδα

To B-SUV MG ZS είναι πλέον διαθέσιμο και με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων στην έκδοση με τον 1.000αρη τούρμπο κινητήρα των 111 PS. Και όλα αυτά σε τιμή-πρόκληση.

MG ZS

Τι κι αν μετρά μόλις μερικούς μήνες στην ελληνική αγορά; Το MG ZS αποτελεί ήδη σημαντικό παίχτη στην κατηγορία-χρυσορυχείο των B-SUV. Με τη νέα έκδοση εξοπλισμού, αλλά κυρίως την τιμή του, έρχεται να πονοκεφαλιάσει ακόμα περισσότερο τον ανταγωνισμό.

Δεν έχουν περάσει παρά 24 ώρες και κάτι, από τη στιγμή που η γκάμα της MG στην Ελλάδα μεγάλωσε, καλωσορίζοντας το άκρως ενδιαφέρον και ελκυστικό, από πολλές απόψεις MG4 XPOWER. Οι εκπλήξεις της βρετανικής εταιρείας όμως συνεχίζονται, με το πιο εμπορικό της μοντέλο, το ZS να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Το «μικρό» SUV της MG, έχει αποσπάσει δικαίως κολακευτικά σχόλια, για την φιλοσοφία, τον προσανατολισμό και την τιμή του. Αν μη τι άλλο, μιλάμε για ένα μοντέλο με σύγχρονη και ελκυστική σχεδίαση, εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, υπερπλήρη εξοπλισμό από την βασική έκδοση, εξαιρετικούς για την κατηγορία χώρους και φυσικά ασυναγώνιστη τιμή (από €18.950).

To MG ZS με τον 1.0 lt τούρμπο κινητήρα των 111 PS απέκτησε πλέον και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, με την τιμή του να διαμορφώνεται στις €23.950

MG ZS

Αν έπρεπε να βρούμε κάποιο ψεγάδι, αυτό ίσως αφορούσε τα κινητήρια σύνολα. Κι αυτό γιατί ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 1.5 lt, συνολικής απόδοσης 105 PS δεν ήταν και ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην κατηγορία. Αν συνυπολογίσουμε ότι η κίνηση μεταδιδόταν στους τροχούς μέσα από ένα χειροκίνητο 5αρι κιβώτιο γίνεται αντιληπτό ότι το αυτοκίνητο δεν άφηνε περιθώρια για σπορ αναζητήσεις.

Δεν ήταν αυτός ο σκοπός του άλλωστε. Ωστόσο, το μοτέρ, όπως είναι λογικό σε κάποιες συνθήκες «ζοριζόταν» λίγο παραπάνω, με αποτέλεσμα η κατανάλωση να παίρνει την ανιούσα. Το πρόβλημα αυτό λυνόταν, αν επέλεγες την κορυφαία έκδοση Luxury Plus, με τον 1.0 lt τούρμπο κινητήρα, με 111 PS και το αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η τιμή της συγκεκριμένης έκδοσης, αν κρίνουμε από την ποιότητα κατασκευής και τον εξοπλισμό δικαιολογείται στο ακέραιο, ωστόσο ξεπερνούσε κατά τι το ψυχολογικό όριο των €25.000 (€25.150).

Το «κενό» στην γκάμα του MG ZS λοιπόν, προσφέροντας ακόμα περισσότερες επιλογές που ικανοποιούν σχεδόν όλες τις απαιτήσεις, έρχεται να καλύψει η έκδοση Luxury Pack, με τον 1.000αρη τούρμπο κινητήρα τον 111 PS, η οποία αυτή τη φορά θα συνοδεύεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Και πανοραμική ηλιοροφή, ως στάνταρ!

MG ZS

Στα πλεονεκτήματά της (πέρα από την εξαιρετική τιμή), είναι και το γεγονός ότι αν και διατηρεί τις ονομαστικές επιδόσεις της αυτόματης (επιτάχυνση 0-100 km/h σε 11,2 “ και τελική ταχύτητα 180 km/h) είναι πιο οικονομική με συνδυασμένη κατανάλωση, η οποία ανέρχεται σε 6,6 lt/100 km έναντι 7,2 lt/100 km της αυτόματης, πάντα κατά WLTP.

Κατά τα λοιπά, στον εξοπλισμό της, υπάρχουν στοιχεία που δεν φανταζόσουν ότι θα συναντήσεις σε αυτοκίνητο αυτής της τιμής αλλά και αυτής της κατηγορίας. Έχουμε και λέμε:  φώτα LED εμπρός-πίσω, προβολείς ομίχλης, ζάντες 17”, πανοραμική ηλιοροφή, πρόσβαση και εκκίνηση χωρίς κλειδί, σύστημα επόπτευσης τυφλού σημείου, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, Eco leather καθίσματα, ψηφιακός πίνακας οργάνων 7”, οθόνη αφής 10,1” για το σύστημα infotainment, δορυφορική πλοήγηση (navigation), πανοραμική κάμερα 360 μοιρών, πίσω αισθητήρες στάθμευσης, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι, θερμαινόμενοι και αναδιπλούμενοι καθρέπτες, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, ράγες οροφής, και ηχοσύστημα 6 ηχείων. Σε όλα αυτά προσθέστε και τα μαλακά πλαστικά εξαιρετικής συναρμογής, τα οποία αναμφίβολα χαρίζουν μία άκρως premium αίσθση.

MG ZS

Εύλογα λοιπόν θα ρωτήσει κανείς, πόσο πάει το «μαλλί»; Κι εδώ ακριβώς έρχεται η ακόμα μεγαλύτερη και ασυζητητί ακόμα πιο ευχάριστη έκπληξη. Αν η αυτόματη έκδοση ξεπερνάει κατά τι τις €25.000, η χειροκίνητη κοστίζει λιγότερο από τις €24.000!

Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, με €23.950 μπορείς να αποκτήσεις ένα πληρέστατο και ολοκληρωμένο αυτοκίνητο, που πάει σε άλλο επίπεδο τον ορισμό του «value for money».

Φυσικά, όπως και όλα τα αυτοκίνητα της φίρμας συνοδεύεται με την κορυφαία, μεταβιβάσιμη στον επόμενο ιδιοκτήτη εγγύηση 7 ετών ή 150.000 km της MG Motor Greece, επίσημος αντιπρόσωπος της οποίας είναι ο Όμιλος Συγγελίδη, που με διορατικότητα και σωστό επιχειρηματικό πλάνο έφερε στην Ελλάδα μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου, αλλάζοντας για τα καλά τις ισορροπίες στον χώρο την εγχώριας αυτοκίνησης. 

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον τιμοκατάλογο και τα μοντέλα της MG στην Ελλάδα δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της φίρμας στη χώρα μας.
 
 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube