Ανανεωμένο VW Polo: Όλο και πιο… Golf

Ανανεωμένο VW Polo: Όλο και πιο… Golf

Η VW κάνει τις τελικές ρυθμίσεις στο ανανεωμένο Polo που θα παρουσιαστεί την άνοιξη. H ορατή αισθητική εξέλιξή του, ειδικά στα φανάρια εμπρός και πίσω, το φέρνουν ακόμα πιο κοντά στο Golf.

VW Polo VI scooped

To σύνηθες καμουφλάζ των πρωτοτύπων προσελκύει συχνά το βλέμμα των περιέργων, αλλά και των επαγγελματιών φωτογράφων. Τίποτα δεν κάνει περισσότερο «μπαμ» από μια ασπρόμαυρη περιβολή με κραυγαλέα οπτικά εφέ. Έτσι, «χαιρετίζουμε» τη διακριτική προσπάθεια παραπλάνησης των μηχανικών της Volkswagen που προσπάθησαν να ταιριάξουν μια γκρι-γαλάζια απόχρωση σχεδόν σε όλο το Polo.

Και λέμε «σχεδόν», διότι υπάρχουν οι αυτοκόλλητες ταινίες στο ίδιο χρώμα που δεν περνούν απαρατήρητες από ένα μετρίως εκπαιδευμένο μάτι. Στοιχεία φυσικά ασυμβίβαστα σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής που χρησιμεύουν για να κρύψουν, σε αυτό το ανανεωμένο πρωτότυπο Polo, το νέο σχέδιο των πίσω φαναριών. Τα κύριο σώμα τους όπως το ξέρουμε στην υφιστάμενη έκδοση διατηρείται και απλώς υπάρχει ένα μικρό προσάρτημα τοποθετημένο απευθείας στην πίσω πόρτα.

VW Polo VI scooped

Αυτή η λεπτομέρεια θα φέρει αισθητικά το σουπερμίνι της VW πιο κοντά στο κόμπακτ χάτσμπακ της εταιρείας, το Golf VIII. Στο εμπρός μέρος, το εφέ είναι λιγότερο ορατό στη φωτογραφία, αλλά το περίγραμμα των φώτων είναι επίσης παρόμοιο με αυτό του Golf. Ταυτόχρονα, η μάσκα θα γίνει πιο λεπτή.

Πρόκειται για μια αισθητική εξέλιξη ιδιαίτερα ορατή στο Polo έκτης γενιάς που, όταν παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2017, προκάλεσε πάνω από όλα αίσθηση για το έγχρωμο εσωτερικό του.

VW Polo VI MY2017
To σημερινό Polo είχε κάνει ήδη βήματα προσέγγισης προς το Golf, τα οποία στη εφετινή ανανέωση θα είναι ακόμη μεγαλύτερα.


Στο μηχανολογικό κομμάτι, το γερμανικό σουπερμίνι θα συνεχίσει τη δυναμική του 2020, συνθέτοντας την γκάμα του μόνο με βενζινοκινητήρες. Ωστόσο, ο εξηλεκτρισμός θα κάνει κι εδώ την εμφάνισή του, με τη μορφή ενός ήπιου υβριδικού συστήματος. Αρχής γενομένης με τον 3κύλινδρο eTSI των 110 PS συνδυασμένο με σασμάν DSG7. Εκείνο που δεν είναι βέβαιο είναι αν η έκδοση GTI θα επιστρέψει στον κατάλογο -βγήκε εκτός καταλόγου τον περασμένο Μάιο. Το ανανεωμένο Polo θα παρουσιαστεί την άνοιξη του 2021, με τις πωλήσεις να αρχίζουν το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube