Ανανεωμένο Škoda Scala 2023 [video]

Ανανεωμένο Škoda Scala 2023 [video]

H τσεχική φίρμα, παράλληλα με το Kamiq, φέρνει τεχνικές και αισθητικές αλλαγές στην κόμπακτ μπερλίνα της, το Škoda Scala. Με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2024.

Ύστερα από τέσσερα χρόνια στην αγορά, το Škoda Scala υπέστη το προγραμματισμένο λίφτινγκ στο μέσον της καριέρας του. 

Το κόμπακτ μπερλίνα των Τσέχων επωφελείται από ανεπαίσθητες αισθητικές ενημερώσεις για να «διατηρήσει τη θέση της στην αγορά», εξηγεί ο κατασκευαστής. 

Οι παραδόσεις για το ανανεωμένο Škoda Scala αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο 2024, με υψηλότερη τιμολόγηση απ' ό,τι σήμερα 

Škoda Scala 2023

Κατασκευασμένο σε σχεδόν 230.000 κομμάτια από το 2019, το Škoda Scala ανανεώθηκε, ομολογουμένως πολύ ελαφριά, προκειμένου να συνεχίσει τη δυναμική πορεία του.

Εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Vision RS που αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού του 2018, ο σχεδιασμός του Škoda Scala το πλησιάζει ακόμα περισσότερο με αυτή την ανανέωση. Με την μπροστινή ποδιά να υιοθετεί τα ίδια πτερύγια με αυτά του πρωτοτύπου. Κομμάτια που βρίσκονται στα άκρα της εισαγωγής αέρα της οποίας η γρίλια εμφανίζει πλέον ένα μοτίβο που μοιάζει με πλέγμα. 

Škoda Scala 2023

Αν και η ανανέωση διατήρησε τα παραδοσιακά κάθετα πηχάκια, η νέα μάσκα ενσωματώνει πιο λεπτά φανάρια εγκαταλείποντας το τραπεζοειδές σχήμα αυτών του απερχόμενου ΜΥ. Η φωτεινή υπογραφή αναθεωρήθηκε επίσης και χωρίζεται σε δύο μέρη, ενώ οι μονάδες των φαναριών είναι μορφοποιημένες σαν κομμάτια λαξεμένου πάγου ή πολύτιμων λίθων. 

Στο πίσω μέρος, ο προφυλακτήρας έχει ανασχεδιαστεί επίσης με την ενσωμάτωση νέου διαχύτη στο χρώμα του αμαξώματος. Τα γράμματα που αναγράφουν ολογράφως «Škoda» στο κέντρο της πίσω πόρτας είναι πλέον με την ανανεωμένη οπτική ταυτότητα της φίρμας.

Škoda Scala 2023

Ο κοσμητικός κατάλογος περιλαμβάνει επίσης τρία νέα μοντέλα σε ζάντες, με διάσταση που κυμαίνεται από τις 16 έως τις 18 ίντσες.

Ως στάνταρ, το ανανεωμένο Škoda Scala είναι εξοπλισμένο με εμπρός φώτα LED τα οποία ενσωματώνουν πλέον τεχνολογία Matrix στην high-end έκδοση Monte Carlo. Μια έκδοση που χαρακτηρίζεται από τα πολλά μαύρα στοιχεία του (καθρέφτες, περίγραμμα μάσκας κ.λπ.), αλλά και από τα φωτεινά γραφικά σε σχήμα «L» και δυναμικά φλας. 

Škoda Scala 2023

Από το βασικό επίπεδο, η τσεχική μπερλίνα είναι εξοπλισμένη με ψηφιακό πίνακα οργάνων οκτώ ιντσών και κεντρική οθόνη αφής που κυμαίνεται από 6,25 έως 8,25 ίντσες. Το μέγεθός τους όμως μπορεί να σκαρφαλώσει στις 10,25 ίντσες και 9,2 ίντσες αντίστοιχα με έναντι έξτρα τιμήματος. 

Το βασικό σύστημα infotainment προσφέρει συνδεσιμότητα Bluetooth, καθώς και κατοπτρισμό smartphone. Η φωνητική βοηθός Laura και το ασύρματο σύστημα SmartLink είναι επίσης προσβάσιμα, βέβαια μέσω προαιρετικών πακέτων. 

Škoda Scala 2023

Όπως οι περισσότεροι κατασκευαστές, η Škoda έχει καταφύγει στη χρήση ανακυκλωμένων υλικών για να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα. Για παράδειγμα, οι ταπετσαρίες, ο ουρανός και τα πατάκια δαπέδου είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υφάσματα, συμπληρωμένα με φυσικές και ανανεώσιμες πρώτες ύλες.

Βασισμένο στην πλατφόρμα MQB-A0, την οποία μοιράζεται με το Volkswagen Polo, το ανανεωμένο Škoda Scala επωφελείται από την τελευταία γενιά κινητήρων Evo2. Μοτέρ που θα επιτρέψει σε όλες τις φίρμες του Ομίλου Volkswagen να είναι έτοιμες για την έναρξη ισχύος του προτύπου ρύπων Euro 7. Ο Τσέχος κατασκευαστής απέρριψε από την γκάμα των μοτέρ τον κινητήρα ντίζελ, ο οποίος εξαφανίστηκε από τον κατάλογο της μπερλίνας το 2021, καθώς και κάθε μορφή ηλεκτροκίνησης.

Škoda Scala 2023

Το αρχικό επίπεδο αποτελείται από την 3κύλινδρη μονάδα βενζίνης 1.0 TSI, διαθέσιμη σε δύο επίπεδα ισχύος: 95 ίπποι και 115 ίπποι. Στην κορυφή της γκάμας ο 4κύλινδρος 1.5 TSI των 150 ίππων, εξοπλισμένος με σύστημα ACT, το οποίο επιτρέπει την απενεργοποίηση των δύο κυλίνδρων (των μεσαίων), προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση. 

Το νέο Škoda Scala θα είναι διαθέσιμο σε τρία επίπεδα εξοπλισμού: Essence, Selection και Monte Carlo. Οι τιμή του δεν είναι ακόμη γνωστή, αλλά η Škoda ανακοινώνει ήδη μια μικρή αύξηση.

Škoda Scala 2023

Να υπενθυμίσουμε ότι η κόμπακτ μπερλίνα κατασκευάζεται στην έδρα των Τσέχων, στο Mladá Boleslav και η τιμή του αυτοκινήτου που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις αντιπροσωπείες ξεκινά από τις €20.900 και κορυφώνεται στις €25.700 για το Ambition Plus με τον 1.0 TSI των 110 ίππων, συνδυασμένο μα σασμάν DSG7. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube