Ανανεωμένο Opel Insignia GSi: Σκληρές δοκιμές στο Ring [video]

Ανανεωμένο Opel Insignia GSi: Σκληρές δοκιμές στο Ring [video]

To φρεσκαρισμένο Insignia GSi δοκιμάζεται σκληρά στην Πράσινη Κόλαση με το πιθανότερο κάτω από το καπό του να βρίσκεται ένα μεγάλο σε ισχύ μοτέρ του Groupe PSA.

Για τους φαν των Blitz, τα διακριτικά «GSi» δεν έχουν το ίδιο βάρος στη νέα εσοδεία τους. Επικουρούμενου και του WLTP που έφαγε το βενζινοκίνητο δίλιτρο μοντέλο με τα 260 άλογα, έμειναν μόλις οι 210 ίπποι του ντίζελ να κινούν το υφιστάμενο Insignia GSi. Μεταβολή που κατέστησε ουσιαστικά τα διακριτικά αυτά μια σκέτη από γκιουβέτσι όσον αφορά τα δυναμικά χαρακτηριστικά. Και με εμπορική αποστολή αμφίβολης αποτελεσματικότητας όταν το αυτοκίνητο κόστιζε (και κοστίζει) €49.900. 

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε είναι το φρεσκαρισμένο Opel Insignia που προγραμματίζεται να λανσαριστεί εμπορικά το 2020, στην κορυφαία εκδοχή του, την GSi. Οπότε, το ερώτημα που γεννάται είναι «τι μοτέρ θα φοράει κάτω από το καπό;». 

Με δεδομένο λοιπόν ότι η Opel περνά ταχέως στην γκάμα των κινητήρων που χρησιμοποιούν και οι υπόλοιποι συνδαιτυμόνες του Groupe PSA, όπως προσφάτως στο φρεσκαρισμένο Astra και στο νέο Corsa, η στόχευση είναι σαφής: Λιγότερη δύναμη, αλλά σημαντικά αναβαθμισμένη αποδοτικότητα. 

Με αυτά κατά νου, δύο είναι τα συστήματα κίνησης που είναι συμβατά με ένα αυτοκίνητο του χαρακτήρα του Insignia GSi: Ο δίλιτρος ντίζελ BlueHDi με τους 180 PS και ο 1.600άρης βενζινοκινητήρας Puretech με τα 225 άλογα. Εξάλλου και τους δύο τους βρίσκουμε κάτω από το καπό του Peugeot 508 GT, μοντέλο με τον ίδιο προσανατολισμό και το ίδιο μέγεθος. Και στις δύο περιπτώσεις, η εκπομπές CO2 είναι δραστικά χαμηλότερες, τη στιγμή που μιλάμε για μια τιμή για 124-131 g έναντι 187 g του υφιστάμενου Insignia GSi που η αλήθεια είναι ότι επιβαρύνεται από την τετρακίνηση και το μεγαλύτερο βάρος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένας από τους δύο ή και τα δύο μοτέρ θα βρουν το δρόμος τους προς το ανανεωμένο Insignia GSI. Και ειδικά στη βενζινοκίνητη έκδοση των 225 ίππων το αυτοκίνητο θα αποκτήσει σημαντικό ενδιαφέρον. Βέβαια, το κατά πόσον θα φτάσουν τα νέα αισθητικά δεδομένα για να σαγηνεύσουν τους πελάτες αυτό είναι ένα ζητούμενο. Ο εσωτερικός ανταγωνισμός του ομίλου που ακούει στο όνομα «Peugeot 508» είναι περίπου ακαταμάχητος. Όπως και να το κάνουμε στη πρώτη περίπτωση έχεις ένα αυτοκίνητο fashionable και στην άλλη ένα αυτοκίνητο με σαφώς πιο ανώνυμο χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube