Επίσημο: Ανανεωμένο Opel Astra

Επίσημο: Ανανεωμένο Opel Astra

Το μικρομεσαίο της Opel αναβαθμίζεται με νέα γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου.

Η Opel παρουσίασε το ανανεωμένο Astra το οποίο μετά από 3 χρόνια στην αγορά αποκτά νέα γκάμα κινητήρων, βελτιωμένη αεροδυναμική και αναβαθμισμένο εξοπλισμό άνεσης και τεχνολογίας.

Ξεκινώντας από τη μεγάλη είδηση, το Astra διατίθεται πλέον με τρεις βενζινοκινητήρες και δύο πετρελαιοκινητήρες προδιαγραφών Euro 6d που προέρχονται από την παλέτα του PSA Group.

Opel Astra

Ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,2 λίτρων διατίθεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος: 110 PS / 195 Nm, 130 PS / 195 Nm και 145 PS / 225 Nm. Όλες συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Επιπλέον υπάρχει και βενζινοκινητήρας 1,4 λίτρων με 145 PS / 236 Nm που συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο CVT με 7 εικονικές σχέσεις.

Από πλευράς πετρελαίου, ο τετρακύλινδρος diesel 1,5 λίτρων διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος με 105 PS / 260 Nm και 122 PS / 300 Nm που συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, και μια έκδοση με 122 PS / 285 Nm που συνδυάζεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων.

Συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2 του Astra έχουν μειωθεί από 5% μέχρι και 19% για τους βενζινοκινητήρες και από 10% έως και 17% στους πετρελαιοκινητήρες.

Opel Astra

Σε όλες τις εκδόσεις η ανάρτηση έχει αναβαθμιστεί για μεγαλύτερη άνεση. Για όσους θέλουν πιο δυναμική οδήγηση υπάρχει και το προαιρετικό σπορ πακέτο με διαφορετική ρύθμιση της ανάρτησης, σύνδεσμο Watt στον πίσω άξονα και πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης.

Αρκετή δουλειά έγινε και στην αεροδυναμική σήραγγα, με τους τεχνικούς της Opel να προσθέτουν κάλυμμα του κινητήρα, διαφορετικούς σχήματος βραχίονες ελέγχου πίσω άξονα και ενεργή γρίλια στη μάσκα. Έτσι, το μικρομεσαίο hatchback να έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0.26 Cd και την έκδοση Sports Tourer να σημειώνει 0.25 Cd, τιμές που τα τοποθετούν στην κορυφή της κατηγορίας.

Αισθητικά, οι αλλαγές είναι διακριτικές και περιορίζονται στη νέα γρίλια και τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα εμπρός. Χάρη σε αυτές, η εμφάνιση του μικρομεσαίου προσαρμόζεται σύμφωνα με την τελευταία σχεδιαστική ταυτότητα της Opel.

Opel Astra

Στο εσωτερικό, η οθόνη αφής 8" ενσωματώνει το αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με υποστήριξη Apple CarPlay και Android Auto, το οποίο στην κορυφαία του έκδοση Multimedia Navi Pro διαθέτει σύστημα δορυφορικής πλοήγησης ενώ ελέγχεται και μέσω φωνητικών εντολών. Επιπλέον, ο πίνακας οργάνων απέκτησε ψηφιακό ταχύμετρο, το εμπρός παρμπρίζ είναι θερμαινόμενο για άμεσο ξεθάμπωμα, ενώ η θήκη στην κεντρική κονσόλα υποστηρίζει πλέον ασύρματη φόρτιση για συμβατά smartphones. Για τους λάτρεις της μουσικής, διατίθεται προαιρετικό ηχοσύστημα της Bose με 7 ηχεία συμπεριλαμβανομένου ενός RichBass subwoofer κάτω από το χώρο αποσκευών.

Ο εξοπλισμός τεχνολογίας και ασφαλείας περιλαμβάνει φωτιστικά σώματα IntelliLux LED matrix, ενεργό cruise control, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας και σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας. Βελτιωμένη είναι η απόδοση της κάμερας εμπρός για αναγνώριση πεζών και οδοσήμανσης όπως και της κάμερας οπισθοπορείας που απέκτησε πιο καθαρή εικόνα. Τέλος διατίθεται και η προαιρετική λειτουργία E-Call που πραγματοποιεί κλήση έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που οι προεταντήρες των ζωνών ασφαλείας και οι αερόσακοι ενεργοποιηθούν.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Opel, παραγγελίες του ανανεωμένου Astra θα ξεκινήσουν στη χώρα μας σε μερικές εβδομάδες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube