Το ανανεωμένο KIA EV6 εντοπίστηκε σε πάρκινγκ [video]

Το ανανεωμένο KIA EV6 εντοπίστηκε σε πάρκινγκ [video]

Το Kia EV6, έχοντας συμπληρώσει τρία χρόνια στην κυκλοφορία, είναι έτοιμο να δεχτεί το πρώτο του φρεσκάρισμα.

Kia EV6

Η ανανεωμένη εκδοχή του KIA EV6 λοιπόν, πιάστηκε επ’ αυτοφώρω σε ένα υπόγειο πάρκινγκ στη Νότια Κορέα.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Youtube από το κανάλι «WoopaTV» δείχνει παρκαρισμένο το EV6, το οποίο όπως αναμενόταν ήταν ντυμένο με αρκετό προσταυτικό καμουφλάζ για να μην αποκαλυφθεί ακόμα η ανανεωμένη εμφάνισή του.

Δημοσιογραφικές πηγές από την Νότια Κορέα αναφέρουν ότι το επερχόμενο KIA EV6 δεν θα είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο, αλλά μία βελτιωμένη αναθεώρηση του τωρινού, χωρίς κραυγαλέες αλλαγές στο σχεδιαστικό κομμάτι. Πράγματι, το αυτοκίνητο που βρέθηκε στο πάρκινγκ διαθέτει επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, νέα κάθετα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, καθώς επίσης και ολοκαίνουρια διακοσμητικά στοιχεία. 

Οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν το ανανεωμένο KIA EV6 να κάνει την εμφάνισή του στην Ευρώπη το 2025

Kia EV6 facelift

Σύμφωνα με το Korean Car Blog, ορισμένες εκδόσεις του αναθεωρημένου EV6 θα μπορούσαν να τροφοδοτούνται από μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP), μειώνοντας έτσι το κόστος του αυτοκινήτου.

Ως προς τα κινητήρια σύνολα δεν αναμένονται αλλαγές, στις βασικές τουλάχιστον εκδόσεις. Οι κορυφαίες εκδόσεις όμως είναι αρκετά πιθανό να εξοπλιστούν με πιο αποδοτικούς κινητήρες, παράλληλα με την αύξηση της πυκνότητας της μπαταρίας τους για μεγαλύτερη αυτονομία.

Kia EV6 facelift

Στο εσωτερικό, με βάση πάντα τα δημοσιεύματα που προέρχονται από τη Νότια Κορέα, τις δύο μεγάλες οθόνες 12,3” θα πλαισιώσει μία μικρότερη οθόνη 5” για το σύστημα κλιματισμού, η οποία θα προέρχεται αυτούσια από τη ναυαρχίδα των SUV της KIA, το EV9.

H facelift εκδοχή του KIA EV9 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά της Νότιας Κορέας στα μέσα του 2024, με τις πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη και την Αμερική να έχουν δρομολογηθεί για το 2025.

To EV6 είναι διαθέσιμο στη χώρα μας σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού (Standard Range και Long Range), είτε ως δικίνητο, είτε ως τετρακίνητο. Η τιμή για την εισαγωγική έκδοση έχει διαμορφωθεί στις €51.990, χάρη στην έκπτωση €2.000 που τρέχει αυτή τη περίοδο από τον επίσημο αντιπρόσωπο της KIA στη χώρα μας.

Kia EV6
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube