Ανανεωμένες και πιο premium Mercedes-Benz V-Class και EQV 2023 [video]

Ανανεωμένες και πιο premium Mercedes-Benz V-Class και EQV 2023 [video]

Η Στουτγάρδη ανανεώνει την οικογένεια των μεσαίων βαν, με τις Mercedes EQV, V-Class και V-Class Marco Polo να αποκτούν αναθεωρημένο σχεδιασμό και τεχνολογία για πιο premium εμφάνιση και υπηρεσίες.

Τα δύο σημεία αναφοράς στην κατηγορία των μεσαίων επιβατικών βαν παραμένουν το Volkswagen Multivan και η Mercedes-Benz V-Class. 

H Mercedes-Benz επιμένει σθεναρά σε αυτή την κατηγορία, διότι ενώ τα MPV βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης, οι φαν των πρακτικών αυτοκινήτων για οικογενειακή και ψυχαγωγική χρήση αποδεικνύονται πιο ανθεκτικά στη σαρωτική τάση των SUV.

Νοικοκύρεμα στην γκάμα της Mercedes-Benz V-Class με τρεις εκδόσεις: Style, Avantgarde και Exclusive

Οπότε και η Στουτγάρδη έκρινε σκόπιμο να προχωρήσει σε μια αισθητική και τεχνολογική ανανέωση στη μέση της καριέρας της Mercedes-Benz V-Class για να προσφέρει μια πιο premium εμπειρία στους πελάτες της.

Αυτή η ενημέρωση αφορά τόσο τη επαγγελματική παραλλαγή Vito όσο και τις τρεις προσφορές για ιδιώτες, με τη V-Class, την αντίστοιχη ηλεκτρική EQV και την εκδοχή «κάμπινγκ» της V-Class, τη Marco Polo.

Mercedes-Benz V-Class Marco Polo

Για να προικιστούν με πιο premium ενδυμασία, οι ανανεωμένες Mercedes-Benz V-Class και EQV φόρεσαν από μια περίοπτη μάσκα, η οποία μπορεί να περιβάλλεται από μια φωτεινή ρίγα σε ορισμένες εκδόσεις και ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα.

Η V-Class Exclusive δε, δικαιούται να φοράει και το Αστέρι που τοποθετείται κάθετα στην άκρη του καπό, μια πρεμιέρα για το μοντέλο. Τέλος, στάνταρ ή προαιρετικά, οι προβολείς χρησιμοποιούν τεχνολογία Multibeam matrix LED.

Mercedes-Benz V-Class

Στο πίσω μέρος, ο προφυλακτήρας αποκτά νέα σχεδίαση, ενώ τα φώτα LED με σκούρο περίγραμμα προσφέρουν ένα πιο δυναμικό σύνολο με βελτιωμένη φωτεινή υπογραφή.

Η πίσω πόρτα είναι διακοσμημένη με μια νικελένια λωρίδα που τονίζει την αναγραφή «Mercedes-Benz». Τέλος, νέες ζάντες σε 17, 18 ή 19 ίντσες ολοκληρώνουν την αισθητική φρεσκάδα στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με πέντε νέα χρώματα για το αμάξωμα.

Mercedes-Benz V-Class

Στην καμπίνα επιβατών, η επιθυμία να ανέβει κλάση πολυτέλειας αντανακλάται στον συνδυασμό δύο οθονών 12,3 ιντσών σε ένα ενιαίο οριζόντιο σύνολο, όπως και σε άλλα μοντέλα του κατασκευαστή.

Το ταμπλό προσφέρει διαφορετικά φινιρίσματα όπως κάρμπον, αλουμίνιο ή γκρι ξύλο που προσθέτουν μια πιο πολυτελή διάσταση.

Mercedes-Benz V-Class

Η κεντρική κονσόλα επιτρέπει πλέον την επαγωγική φόρτιση ενός smartphone, ενώ ο φωτισμός περιβάλλοντος προσφέρει δυνατότητα επιλογής 64 χρωμάτων. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX προσφέρει νέες δυνατότητες γι’ αυτά τα μοντέλα, όπως μουσικό streaming, έλεγχος άνεσης ENERGIZING και πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα.

Τέλος, η Mercedes-Benz V-Class και η ηλεκτρική της έκδοση EQV δικαιούνται στάνταρ συρόμενη πόρτα στα αριστερά εκτός από αυτή στη δεξιά πλευρά.

Mercedes-Benz V-Class

Εκτός από τις αισθητικές εξελίξεις, οι Mercedes-Benz V-Class, V-Class Marco Polo και EQV επωφελούνται και από τεχνολογικές καινοτομίες. Η ηλεκτρική έκδοση ενσωματώνει πλέον το πρόγραμμα Mercedes me Charge με πρόσβαση σε περισσότερα από 500.000 σημεία φόρτισης στην Ευρώπη, περιλαμβανομένου του δικτύου Ionity. Καθώς και του σχεδιαστή διαδρομής, λαμβάνοντας υπόψη τους σταθμούς φόρτισης και την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας.

Οι τρεις εκδόσεις είναι επίσης πλήρεις βοηθημάτων οδήγησης με Attention Assist, αυτόματη ενεργοποίηση μεσαίας/μεγάλης σκάλας στα φώτα και υαλοκαθαριστήρων, Active Distance Assist DISTRONIC, Active Brake Assist με προειδοποίηση cross-traffic, Blind Spot Assist, Active Lane Keeping Assist, Intelligent Speed Assist ( υποχρεωτικό) και Park Package.

Mercedes-Benz V-Class Marco Polo

Τέλος, η Στουτγάρδη εκμεταλλεύεται αυτό τον ανασχεδιασμό για να αναθεωρήσει την οργάνωση της γκάμας του μοντέλου. Έτσι η V-Class Style χρησιμεύει ως το βασικό επίπεδο, στη συνέχεια υπάρχει η έκδοση Avantgarde που προσθέτει ηλεκτρονικό κλιματισμό, επαγωγικό φορτιστή για smartphone, προσαρμοζόμενους προβολείς Multibeam LED, σύστημα πλοήγησης και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Τέλος, η έκδοση Exclusive κάνει χρήση σπορ ανάρτησης, φορά δερμάτινο τιμόνι Nappa, διαθέτει ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού με λειτουργία μνήμης, φιμέ τζάμια πίσω, ηλεκτρικά συρόμενες πόρτες και ηλεκτρική πόρτα του χώρου αποσκευών EASY-PACK, καθώς και 19άρες ζάντες αλουμινίου.

Mercedes-Benz V-Class

Οι νέες τιμές για την Ελλάδα Βέλγιο δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, με τις Mercedes-Benz V-Class, V-Class Marco Polo και EQV να εκτιμάται ότι θα είναι διαθέσιμες για παραγγελία με την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube