Ανανεωμένα μοτέρ για Opel Corsa

Ανανεωμένα μοτέρ για Opel Corsa

H γκάμα του Opel Corsa ανανεώνεται με αναβαθμισμένους κινητήρες και τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η Opel προχώρησε στην αναβάθμιση της γκάμας του δημοφιλούς σουπερμίνι της, του Corsa, με δύο νέους βενζινοκινητήρες, συμβατούς με το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6.2.

Ο νέος 1.400άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας, που διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος (75 και 90 ίππους), εκπέμπει πλέον από 130 g/km CO2, ανάλογα με τι σασμάν συνδυάζεται -5άρι χειροκίνητο ή 6άρι αυτόματο –αν και οι οδηγοί που θα επιλέξουν αυτόματο θα πρέπει να υπολογίζουν τις εκπομπές της δυνατής έκδοσης.

Ανεξάρτητα της ισχύος, το χειροκίνητο Corsa 1.4 καταναλώνει κατά την τυποποιημένη μέτρηση του εργοστασίου σε συνδυασμένο κύκλο 5,6 lt/100 km, που ανεβαίνει στα 6,1 lt/100 km για το αυτόματο. Η ροπή είναι η ίδια και για τους δύο εκδοχές ισχύος, στα 13,3 kgm στις 4.000 rpm.

To σπορ Corsa GSi, που αναμένεται να λανσαριστεί εμπορικά αργότερα εφέτος, θα χρησιμοποιεί επίσης βενζινοκινητήρα 1.4 lt, αλλά με τούρμπο και 150 άλογα. Να θυμίσουμε ότι το GSi θα διαθέτει επίσης σπορ καθίσματα της Recaro, ενώ η ανάρτηση και τα φρένα θα προέρχονται από το Corsa OPC, το οποίο βγαίνει σε σύνταξη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube