Opel: Τέλος προς το παρόν οι OPC εκδόσεις, κορυφαίες οι GSi

Opel: Τέλος προς το παρόν οι OPC εκδόσεις, κορυφαίες οι GSi

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς, η γερμανική εταιρεία δεν έχει στα πλάνα της άλλα μοντέλα της σειράς OPC.

Στην παρουσίαση του νέου Insignia GSi, έγιναν πολλές αναφορές και συγκρίσεις με την έκδοση OPC της προηγούμενης γενιάς του μοντέλου.

Κατά κάποιο τρόπο ήταν σαν οι άνθρωποι της εταιρείας να ήθελαν να μας προκαλέσουν να ρωτήσουμε εάν θα υπάρξει τελικά έκδοση OPC του μοντέλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το νέο Opel Insignia GSi

Προφανώς η ερώτηση έγινε, για να πάρουμε αρνητική απάντηση. Η επίσημη τοποθέτηση της εταιρείας ήταν ότι το νέο μοντέλο είναι σημαντικά ελαφρύτερο από το προηγούμενο και παρότι πιο αδύναμο στην κορυφαία του έκδοση, είναι ταχύτερο σε πραγματικές συνθήκες.

Το αποδεικνύει άλλωστε και ο χρόνος στην Πράσινη Κόλαση του Nϋrburgring, που είναι περίπου 12” ταχύτερος από του προηγούμενου OPC. Τα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου αλλά και η εξαιρετικά αποτελεσματική τετρακίνηση Twinster, φροντίζουν γι’ αυτή τη βελτίωση.

Μια ακόμα σημαντική αποκάλυψη αφορά στη γκάμα του Corsa, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα των στελεχών της Opel, επίσης θα έχει στην κορυφή της την επερχόμενη έκδοση GSi. Αυτό σημαίνει ότι η υπάρχουσα OPC θα σταματήσει να παράγεται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το Opel Corsa GSi επιστρέφει, μέσα στο 2018

Με βάση τη λογική δεν αναμένεται να ισχύσει κάτι διαφορετικό για το Astra, για το οποίο πάντως δεν έχουμε κάποια επίσημη πληροφορία για το εάν τελικά θα αποκτήσει κάποια σπορ έκδοσή του και τι χαρακτηριστικά θα έχει.

Δεν ξέρουμε εάν πρόκειται για μια παροδική στρατηγική που οφείλεται στο πρόσφατο πέρασμά της στο Groupe PSA, ωστόσο προς το παρόν είναι η πραγματικότητα για την εταιρεία.

[Πηγή: Opel]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube