Πρώτη εικόνα για το ηλεκτρικό SUV της Lotus

Πρώτη εικόνα για το ηλεκτρικό SUV της Lotus

Η Lotus θα λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό SUV το 2022, το όνομα του οποίου παραμένει προς το παρόν μυστήριο. Οι Βρετανοί με την εικόνα που δημοσίευσαν, μας δείχνουν ότι πλησιάζουμε στο τέλος της προετοιμασίας αυτού του σημαντικού αυτοκινήτου.

Lotus Type 132 concept teaser

Την εποχή που λανσαρίστηκε η Porsche Cayenne, οι παρατηρητές αναρωτήθηκαν αν ήταν τόσο σημαντικό (και σοφό) για μια τόσο διάσημη φίρμα να λανσάρει ένα οικογενειακό μοντέλο και μάλιστα τζιποειδές. Αυτή τη φορά, με την πρότερη εμπειρία, δεν θα θέσουμε καν το αντίστοιχο ερώτημα για τη Lotus. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ριζική ανακατεύθυνση της φίρμας που πρόκειται να λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό SUV, αποκαλώντας το προς το παρόν με την κωδική ονομασία «Type 132».

Αυτό το SUV θα είναι το πρώτο σε μια νέα οικογένεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων που αποτελείται από ένα ακόμη λίγο μικρότερο SUV, ένα μεγάλο κουπέ μήκους σχεδόν πέντε μέτρων και ένα σπόρτσκαρ που εξελίχτηκε από κοινού με την Alpine. Η οποία γαλλική εταιρεία θα επωφεληθεί από αυτήν την πλατφόρμα για να ανανεώσει το A110 μέχρι το 2025.

Το νέο ηλεκτρικό SUV της Lotus θα επωφεληθεί από κινητήρες που μπορούν να ξεπεράσουν ακόμα και τους 800 ίππους. Η εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Lotus και το προαναγγέλλει δείχνει μια γρίλια-πλέγμα, μοτίβο και ουσία που δεν είναι αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα ηλεκτρικά οχήματα. Από την άλλη, αποτελεί ίσως το σημάδι ότι η ψύξη από τον αέρα που εισέρχεται στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου θα μπορούσε να παίζει ρόλο σε αυτό το SUV και μελλοντικό ανταγωνιστή της Porsche Cayenne.

Ηλεκτρικό SUV Lotus Type 132 Concept

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι το τελευταίο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο της Lotus, η Emira ξεκίνησε την εμπορική καριέρα της τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube