Πρόωρη αποκάλυψη για την Ferrari Purosangue

Πρόωρη αποκάλυψη για την Ferrari Purosangue

Οι πρώτες ακαμουφλάριστες φωτογραφίες της Ferrari Purosangue διέρρευσαν, αποκαλύπτοντάς μας την εμφάνιση του πρώτου SUV από το Maranello.

Είτε επικροτείς την απόφαση της Ferrari να μπει στην κατηγορία των SUV είτε όχι, ελάχιστη σημασία έχει πλέον, καθώς η ιταλική μάρκα βάζει τις τελευταίες πινελιές στο σίριαλ, Ferrari Purosangue, για να το βγάλει μέσα στη χρονιά στον αέρα. Και οι πρώτες ακαμουφλάριστες φωτογραφίες που διέρρευσαν, είναι το τρέιλερ που μας δίνει μια καλή πρώτη ιδέα για το τι θα αντικρύσουμε όταν η Ferrari προχωρήσει στην πλήρη αποκάλυψη του νέου της μοντέλου.

Αν και η Ferrari αρνείται τον όρο SUV για την Purosangue, είναι δεδομένο ότι έχουμε να κάνουμε με το πρώτο ελευθέρου χρόνου όχημα στην ιστορία του Maranello, το οποίο θα ριχτεί στην αγορά το 2023 για να ανταγωνιστεί αντίστοιχες σπορ κατασκευές όπως η Lamborghini Urus και η Aston Martin DBX, αλλά και για να κλέψει πωλήσεις από πολυτελή SUV όπως η Bentley Bentayga.

Σε κάθε περίπτωση, όπως μπορούμε να δούμε από τις πρώτες εικόνες που εικόνες που διέρρευσαν μέσω Instagram, έχουμε να κάνουμε με μια ακόμα εντυπωσιακή δημιουργία της Ferrari. Η εικονιζόμενη Purosangue είναι κατά πάσα πιθανότητα κάποιο μοντέλο προ-παραγωγής και παρόλο που δεν έχουμε πλήρη εικόνα του, βγαίνουν τα πρώτα συμπεράσματα για την σχεδίασή της. 

Επιβεβαιώνεται ότι η Purosangue θα έχει μοναδικές αναλογίες για SUV, με μακρύ καπό, οροφή σχεδιαστικά εμπνευσμένη από coupé και μικρή απόσταση από το έδαφος, παραπέμποντας περισσότερο σε ψηλωμένο χάτσμπακ παρά σε καθαρόαιμο SUV. Οι επιρροές από την SF90 Stradale είναι εμφανής στη σχεδίαση του μπροστινού μέρους και των φωτιστικών σωμάτων. 

Το καπό είναι φουσκωμένο και οι θόλοι των τροχών τονισμένοι. Εντύπωση προκαλούν τα μαύρα προστατευτικά που δείχνουν να περιβάλουν το αμάξωμα περιμετρικά. Στο πίσω μέρος η εικόνα είναι εξίσου εντυπωσιακή με μυώδες παρουσιαστικό, μικρά φωτιστικά σώματα και διπλές απολήξεις για την εξάτμιση.

Θυμίζουμε ότι η Purosangue βασίζεται σε μια μεγαλύτερη εκδοχή της πλατφόρμας που χρησιμοποιεί και η Ferrari Roma. Η κορυφαία έκδοσή της αναμένεται να κρύβει κάτω από το καπό της τον γνωστό ατμοσφαιρικό V12 της μάρκας ο οποίος αναμένεται να αποδίδει περίπου 800 PS. O V12 της Ferrari με τον αξεπέραστο ήχο χρησιμοποιείται από την 812 Competizione στην οποία και έχει μέγιστη ισχύ 830 PS. Το ιταλικό SUV θα φιλοξενήσει και το υβριδικό σύστημα με τον V6 τούρμπο από την 296 GTB, ενώ αργότερα φημολογείται ότι θα εξοπλιστεί και με το υβριδικό σύνολο που βρίσκεται στην SF90 Stradale.

Η Ferrari Purosangue θα είναι φυσικά τετρακίνητη και αναμένεται να εξοπλίζεται με σύστημα αερανάρτησης το οποίο θα δίνει την δυνατότητα αυξομείωσης της απόστασης της από το έδαφος.

Το πρώτο SUV της Ferrari θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2022, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν το 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube