Ακούστε τον V12 της νέας Lamborghini [video]

Ακούστε τον V12 της νέας Lamborghini [video]

Συνεχίζονται οι δοκιμές εξέλιξης του υπεραυτοκινήτου περιορισμένης παραγωγής αποκλειστικά για χρήση σε πίστα.

Μετά από το σχετικό teaser video που είδαμε πέρυσι, η Lamborghini δημοσίευσε νέα πλάνα από τις δοκιμές εξέλιξης του μοντέλου περιορισμένης παραγωγής που ετοιμάζει, με ένα πολύ καλό ηχητικό δείγμα του V12 κινητήρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Lamborghini ετοιμάζει νέο υπεραυτοκίνητο για την πίστα [video]

Η νέα Lamborghini είναι μια δημιουργία του σχεδιαστικου κέντρου της εταιρείας (Centro Stile) αλλά και της αγωνιστικής ομάδας Squadra Corse που συνέβαλλε τα μέγιστα στην εξέλιξη του. Πρόκειται για ένα υπεραυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής αποκλειστικά για χρήση σε πίστα, το οποίο θα χρησιμοποιεί μια εξελιγμένη έκδοση του ατμοσφαιρικού V12 6,5 λίτρων με απόδοση 830 PS (+11 PS σε σχέση με την μέχρι στιγμής ισχυρότερη και υβριδική Lamborghini Sián).

Εξωτερικά, οι αναλογίες παραπέμπουν στη Sián, όμως το ακόμα πιο επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα (διαχύτη, σπλίτερ, αεροτομή, εισαγωγές αέρα, απουσία φωτιστικών σωμάτων) παραπέμπει ακόμα περισσότερο σε αγωνιστικό όχημα.

Η επίσημη πρεμιέρα της νέας Lamborghini θα λάβει χώρα το καλοκαίρι. Μέχρι τότε, απολαύστε το βρυχηθμό του κινητήρα καθώς το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο ξεχύνεται στην πίστα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube