Η Lamborghini ετοιμάζει νέο υπεραυτοκίνητο για την πίστα [video]

Η Lamborghini ετοιμάζει νέο υπεραυτοκίνητο για την πίστα [video]

Θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό, με τον ατμοσφαιρικό V12 απόδοσης 830 PS.

Η Lamborghini ανακοίνωσε ένα νέο υπεραυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής σχεδιασμένο για την πίστα, στα στα πλαίσια του 2019 World Final στην πίστα της Jerez de la Frontera.

Η νέα Lambo θα φορά τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 λίτρων με απόδοση 830 PS (+11 PS σε σχέση με την μέχρι στιγμής ισχυρότερη και υβριδική Lamborghini Sián), ο οποίος θα συνεργάζεται με το σειριακό κιβώτιο Xtrac 6 σχέσεων.

Η δομή της θα αποτελείται από ένα ανθρακονημάτινο monocoque και αλουμινένιο εμπρός πλαίσιο, ενώ στο εσωτερικό θα υπάρχει ένα ατσάλινο ρολ κέιτζ. Η αγωνιστικού τύπου ανάρτηση συνδέεται με το κιβώτιο το οποίο λειτουργεί ως δομικό στοιχείο του οχήματος ενισχύοντας την ακαμψία. Το καινοτόμο σύστημα μηχανικού κλειδώματος του διαφορικού, επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίζει δυναμικά την προφόρτιση ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της κάθε πίστας.

Lamborghini

Η σιλουέτα του μοντέλου θυμίζει τις Aventador SVJ και Sián στις οποίες βασίζεται, όμως έχει εντελώς διαφορετικό αμάξωμα με πιο έντονες ακμές και περισσότερες εισαγωγές αέρα. Όπως βλέπουμε από το teaser-video, το αεροδυναμικό πακέτο περιλαμβάνει μια μεγάλη ανθρακονημάτινη φτερούγα, σπλίτερ, εισαγωγή οροφής και καπό με διπλές εσοχές.

Το υπεραυτοκίνητο πίστας εξελίχθηκε από την Squadra Corse και σχεδιάστηκε από το Centro Stile στην Sant'Agata Bolognese. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου θα παρουσιαστεί το 2020 και δεν θα συμμετέχει σε κάποιου είδους πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube