Αιφνιδιασμός με το Audi SQ8

Αιφνιδιασμός με το Audi SQ8

Το Audi Q8 δεν έχει καλά καλά αποκαλυφθεί και η έκδοση «S» απαθανατίστηκε με το που τραβήχτηκε ο μουσαμάς.

Οι Ισπανοί συνάδελφοί μας από το motor.es πέτυχαν κάτι πολύ ενδιαφέρον στο πίσω μέρος αυτής της νταλίκας. Ένα ασημί SUV με τις γραμμές του Q8 που ο Ισπανός φωτογράφος, καλά τοποθετημένος, βιάστηκε να απαθανατίσει και ιδού: Η πρώτη φωτογραφία του SQ8 χωρίς καμουφλάζ. 

Η φίρμα του Ingolstadt μόλις ετοιμάζεται να επισημοποιήσει το Q8 στις 18 Ιουλίου στο Shanghai Auto Show και, πιθανότατα, θα περίμενε μερικές εβδομάδες (ή ακόμη και μήνες) πριν κάνει το ίδιο με το SQ8. Η συνταγή που μπορούμε να διακρίνουμε φυσικά δεν εκπλήσσει: Σπέσιαλ ζάντες, μεγάλος προφυλακτήρας και μπόλικες μπούκες εξάτμισης.

Η Audi με αυτή τη βερσιόν μπαίνει εν μέρει στο κλαμπ με την BMW (X6 M) και τη Mercedes-Benz (AMG GLE 63 Coupé). Και λέμε «εν μέρει», καθώς πρόκειται για την παραλλαγή «S» του Q8 και όχι τη σκληροπυρηνική RS. Δεν γνωρίζουμε ακόμα τον κινητήρα αυτού του SQ8, αλλά οι φήμες ήδη μιλούν για μια υβριδική έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου V6 του ομίλου Volkswagen.

Έτσι, το SQ8 θα φθάσει τους 475 PS, συνδυάζοντας μοτέρ V6 και ηλεκτρομοτέρ, συνδυασμός που θα το τοποθετήσει στην κορυφή της γκάμας των SUV της Audi. Αλλά πάντως ακόμα αρκετά μακριά από τους άμεσους ανταγωνιστές της που βόσκουν με 600 άλογα ο καθένας.

αθδι σ;8

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube