Αέρας ανανέωσης για το Hyundai Ioniq 5

Αέρας ανανέωσης για το Hyundai Ioniq 5

Το Hyundai Ioniq 5 ανανεώθηκε, αποκτώντας πιο φρέσκια σχεδίαση, μεγαλύτερη αυτονομία και προηγμένο εξοπλισμό.

Τρία χρόνια μετά το λανσάρισμά του, το Hyundai Ioniq 5 ανανεώνεται και φιλοξενεί για πρώτη φορά στην γκάμα του την έκδοση N-Line με πιο σπορ χαρακτηριστικά.

Παρατηρώντας εξωτερικά το δημιούργημα της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας γίνεται αντιληπτή ή νέα μάσκα σχήματος V, αλλά και οι αναθεωρημένοι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες. Ως προς τις διαστάσεις, το μήκος του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί ελάχιστα στα 4,65 m, με το ύψος και το πλάτος να παραμένουν απαράλλαχτα στα 1,60 και 1,89 m αντίστοιχα.

Το ανανεωμένο Hyundai Ioniq 5 και η έκδοση N-Line θα είναι διαθέσιμες για παραγγελία στην Ευρώπη εντός του έτους

Hyundai Ioniq 5

Παράλληλα, το μεγάλο μεταξόνιο των τριών μέτρων έχει παραμένει, γεγονός που συνεπάγεται κορυφαίους χώρους για τους επιβάτες. Όσον αφορά την έκδοση N-Line, συναντούμε επίσης νέους προφυλακτήρες, τους λογότυπους N και μία συνολικά μία πιο σπορτίφ νότα, η οποία όμως δεν μεταφράζεται και στις επιδόσεις (θα ακολουθήσει το Ioniq 5 N).

Προς τέρψιν της ακόμα πιο δυναμικής εμφάνισης, του Ioniq 5 και για να βελτιωθεί η αεροδυναμική του απόδοση, η πίσω αεροτομή έχει επιμηκυνθεί κατά 5 cm, τη στιγμή που και οι ζάντες έχουν αποκτήσει νέα σχεδίαση που εξομαλύνει τη ροή του αέρα.

Στα ενδότερα του κορεατικού crossover, βλέπουμε μία ελαφρώς τροποποιημένη και ενισχυμένη εργονομικά κεντρική κονσόλα, στην οποία έχουν προστεθεί ορισμένοι φυσικοί διακόπτες για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία κατά την χρήση της οθόνης. Επιπροσθέτως, η ασύρματη βάση φόρτισης έχει αλλάξει θέση, μιας και έχει μεταφερθεί πιο κοντά στον οδηγό και τον συνοδηγό. Ως προς την έκδοση N-Line, στο εσωτερικό της συναντάμε νέας σχεδίασης τιμόνι N Line, πεντάλ αλουμινίου N Line, μαύρη επένδυση ουρανού, σπορ καθίσματα με ραμμένο τον λογότυπο N και κόκκινες ραφές αντίθεσης.

Hyundai Ioniq 5

Ένα τόσο προηγμένο τεχνολογικά αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε παρά να έχει μία πλήρη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης με λειτουργίες όπως Hands-On Detection (HOD), Lane Keeping Assist 2, Remote Smart Parking Assist 2 και Forward/Side/Reverse Parking Collision-Avoidance Assist.

Οι πόρτες και η μεσαία κολόνα έχουν ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, ώστε να είναι ακόμα πιο ανθεκτικές και ασφαλείς σε περίπτωση σύγκρουσης. Τέλος, η μπαταρία του ανανεωμένου Hyundai Ioniq 5 έχει πλέον χωρητικότητα 84 kWh, έναντι 77 της προ-facelift γενιάς.

Τα ανανεωμένα Hyundai Ioniq 5 και Ioniq 5 N Line θα είναι διαθέσιμα στην κορεατική αγορά από τον Μάρτιο του 2024, ενώ μέσα στο έτος την σκυτάλη θα πάρουν και οι υπόλοιπες αγορές.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube