700 προπαραγγελίες για το μονοθέσιο IMA Colibri

700 προπαραγγελίες για το μονοθέσιο IMA Colibri

Πάνω από 700 προπαραγγελίες δέχτηκε η Innovative Mobility για το μονοθέσιο αυτοκίνητο πόλης της

Η γερμανική εταιρεία δηλώνει ότι περίπου οι μισές προπαραγγελίες είναι από ιδιώτες και οι υπόλοιπες από εταιρείες και στόλους.

Το μικρό αυτοκίνητο, που είχε εκτεθεί στη Γενεύη το Μάρτιο, έχει σχεδιαστεί για μετακινήσεις εντός πόλης. Το Colibri έχει μήκος 2,75 m, μία μόνο θέση κι ένα πορτμπαγκάζ 180 λίτρων.

Το ηλεκτρικό μοτέρ των 24 kW (32,6 PS) δίνει στο Colibri των 440 kg επιτάχυνση 0-100 km/h σε 9,9”, τελική 120 km/h και αυτονομία 110 km.

Όπως και άλλα ηλεκτρικά, το Colibri μπορεί να φορτιστεί σε οικιακή πρίζα και η μπαταρία (λιθίου-σιδήρου-φωσφόρου) μπορεί να γεμίσει στο 80% σε 20 λεπτά.

Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί για το 2015 και η τιμή έχει καθοριστεί στα 8.900 ευρώ στη Γερμανία, με 55 ευρώ το μήνα για την ενοικίαση της μπαταρίας. Η ΙΜΑ σχεδιάζει να παράγει κάπου 17.000 Colibri το χρόνο.

Η Innovative Mobility δηλώνει πως ψάχνει για περαιτέρω επενδυτές για να χρηματοδοτήσει το εγχείρημα. Ο επικεφαλής της εταιρείας , Thomas de los Santos, δήλωσε ότι «Η χρηματοδότηση της παραγωγής ενός αυτοκινήτου είναι σαν τη συμμετοχή στο Champions League: ακόμη κι αν έχεις καλή ομάδα, πρέπει να δώσεις μάχες για να φτάσεις στον τελικό».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube