Το 2028 η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini

Το 2028 η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini

To πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Lamborghini θα είναι ένα 4θέσιο crossover που θα κάνει ντεμπούτο το 2028.

Lamborghini

Ο ισχυρός άνδρας της Lamborghini, Stephan Winkelmann, επιβεβαίωσε πρόσφατα αυτό που λίγο έως πολύ άπαντες περίμεναν. Ότι η ιταλική φίρμα ετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς για τη νέα εξηλεκτρισμένη εποχή της.

Σε πρώτη φάση η Lamborghini θα επενδύσει ένα ποσό που θα υπερβαίνει τα 1,8 δισ. δολάρια. Τα χρήματα αυτά θα διοχετευθούν στον εξηλεκτρισμό (υβριδικές εκδόσεις) των Huracan, Urus και του αντικαταστάτη της Aventador.

Ωστόσο, αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όπως δήλωσε ο Winkelmann, καθώς το μπάτζετ για το ηλεκτρικό πλάνο της Lamborghini θα είναι πολύ μεγαλύτερο και θα περιλαμβάνει μεγάλες επενδύσεις και σε νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Lamborghini

Κάπως έτσι, ο Ιταλός κατασκευαστής ετοιμάζεται για την ηλεκτρική εποχή, με το πρώτο του αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο να έρχεται το 2028 και να είναι ένα crossover με διάταξη 2+2. Έπειτα, θα ακολουθήσει η δεύτερη γενιά της Urus, που θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική.

Θυμίζουμε ότι το χρονοδιάγραμμα της Lamborghini προβλέπει το λανσάρισμα του πρώτου υβριδικού μοντέλου το 2023, ενώ από τα τέλη του 2024, η φίρμα θα είναι πλήρως οργανωμένη ώστε να περάσει με ομαλότητα στη νέα ηλεκτρική εποχή. 

Παράλληλα, μιλώντας στο βρετανικό Autocar, ο Winkelmann ανέφερε ότι «στόχος μας είναι μέχρι το 2030 να λανσάρουμε δύο ηλεκτρικά μοντέλα, μέχρι τότε πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα διατηρήσουμε τα θερμικά μοτέρ ή θα μετατραπούμε σε μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα. Βέβαια, πολλά θα εξαρτηθούν από την απόφαση της Ευρώπης περί απαγόρευσης των συμβατικών μοτέρ».

Lamborghini Estoque

Όσο για την πρώτη ηλεκτρική Lamborghini, θα είναι crossover με έντονες σχεδιαστικές επιρροές από το 4θέσιο πρωτότυπο Estoque που παρουσιάστηκε το 2008 αλλά δεν έφτασε ποτέ στην παραγωγή. Όπως και η Urus, το μοντέλο αναμένεται να βασίζεται σε πλατφόρμα που χρησιμοποιούν και τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ VW.

Τέλος, από την πλευρά του, ο επικεφαλής σχεδίασης της Lamborghini, Mitja Borkert σε δηλώσεις του στο Autocar, διαβεβαίωσε ότι η Lamborghini θα μείνει πιστή στην εκκεντρική σχεδίαση της και στην ηλεκτρική εποχή. Τονίζοντας ότι όλα μελλοντικά μοντέλα της θα «μοιάζουν με διαστημόπλοια».

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube