Εντείνονται οι δοκιμές του διαδόχου της Lamborghini Aventador

Εντείνονται οι δοκιμές του διαδόχου της Lamborghini Aventador

Σε νέες δοκιμές εντοπίστηκε ο διάδοχος της Lamborghini Aventador, που θα διατηρήσει τον ατμοσφαιρικό V12 αλλά αυτή τη φορά θα συνδυάζεται με ένα plug-in υβριδικό σύστημα.

Μετά από δέκα χρόνια κυκλοφορίας, η Lamborghini έκλεισε τον κύκλο ζωής της Aventador με την έκδοση Ultimae και ο διάδοχος της ήδη βρίσκεται στα σκαριά. Για άλλη μια φορά ένα πρωτότυπο εξέλιξης του αντικαταστάτη της Aventador εντοπίστηκε να δοκιμάζεται στο δρόμο, καθώς το μοντέλο βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στην παραγωγή.

Θυμίζουμε ότι ο διάδοχος της Aventador θα διατηρήσει τον θηριώδη ατμοσφαιρικό V12 αλλά, επηρεασμένος από τις ανάγκες της εποχής, θα συνδυάζεται με ένα plug-in υβριδικό σύστημα. Σε αντίθεση με την Sian, το σύνολο δεν θα χρησιμοποιεί σύστημα ανάκτησης ενέργειας supercapacitor αλλά θα χρησιμοποιεί σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, παραδοσιακές μπαταρίες ιόντων λιθίου. Πάντως, το αφεντικό της Lamborghini, Stephan Winkelmann, έχει υποσχεθεί ότι ο εξηλεκτρισμός δεν θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα του σούπερκαρ.

Αν και καμουφλαρισμένο, η σχεδίαση του εμπρός φαίνεται να είναι άκρως επιθετική με τους λεπτούς προβολείς, τα φώτα ημέρας και τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, να ακολουθούν πιστά την σχεδιαστική φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της Lamborghini εδώ και δεκαετίες.

Lamborghini Aventador

Πίσω, ξεχωρίζουν τα φώτα LED σε σχήμα Υ, τα οποία βρίσκονται στο ίδιο ύψος με την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Πάνω από την τελευταία βρίσκεται μια ενεργή αεροτομή. Τέλος, δεν μπορεί να μην παρατηρήσει κανείς τον μεγάλο διαχύτη ο οποίος σκαρφαλώνει μέχρι τον προφυλακτήρα.

Ο Ιταλός κατασκευαστής δεν έχει δημοσιεύσει μέχρι στιγμής τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου του. Είναι σίγουρο όμως πως θα έχει περισσότερη ισχύ και καλύτερες επιδόσεις από τον προκάτοχο του.

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το νέο ιταλικό σούπερκαρ, που θα σημάνει παράλληλα και την έναρξη της νέας εποχής εξηλεκτρισμού της φίρμας, θα πρέπει να περιμένουμε για το ντεμπούτο του που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το 2023.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube