Η Lamborghini Urus, αναγκαστικά θα μπει στην πρίζα

Η Lamborghini Urus, αναγκαστικά θα μπει στην πρίζα

Η Lamborghini θα προσπαθήσει να κρατήσει τους θερμικούς κινητήρες στην Urus όσο περισσότερο μπορεί αλλά αναπόφευκτα, το μέλλον της θα είναι στην πρίζα…

Η Lamborghini Urus είναι από τα πιο εντυπωσιακά και ισχυρά SUV που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Επίσης, είναι το βαρύ πυροβολικό της ιταλικής μάρκας σε επίπεδο πωλήσεων παγκοσμίως σπάζοντας κάθε εμπορικό ρεκόρ σε αυτά τα 4 χρόνια ζωής της.

 H δε hardcore έκδοση που ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά η ιταλική φίρμα θα ξεπεράσει σε ιπποδύναμη τους 700 ίππους (κερδίζοντας σε ισχύ την Aston Martin DBX707) και θα της χαρίσει τον τίτλο του ισχυρότερου SUV -με θερμικό κινητήρα- στην ιστορία της αυτοκίνησης.   

Lamborghini Urus

Για πόσο όμως ακόμα η Lamborghini θα μπορεί να κρατήσει εν ζωή τους θερμικούς κινητήρες στην Urus; Θυμίζουμε, πως αυτή τη στιγμή το ιταλικό SUV φοράει έναν 4λιτρο V8 twin-turbo κινητήρα με 650 PS.

Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση έρχεται από τον υπεύθυνο σχεδιασμού της εταιρείας, Mitja Borkert: «Αργά ή γρήγορα και η Urus θα κυκλοφορήσει ως αμιγώς ηλεκτρική. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν είναι δική μας απόφαση αλλά αναγκαστικά οδηγούμαστε σε αυτήν από τους αυστηρούς περιβαλλοντικούς νόμους καθώς και από την τάση της εποχής, που θέλει το σύνολο των κατασκευαστών να στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση. Δε μπορώ αυτή τη στιγμή να επιβεβαιώσω εάν η επόμενη γενιά του μοντέλου θα φορτίζει, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα συμβεί και αυτό».

Lamborghini Urus

Η Lamborghini είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα προσπαθήσει τουλάχιστον έως το 2028 να διατηρήσει τους θερμικούς κινητήρες στη γκάμα της Urus. Και η επόμενη γενιά δηλαδή θα κρύβει κάτω από το καπό της είτε τον V8 είτε έναν V10 κινητήρα. Από αυτό το χρονικό σημείο όμως και έπειτα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο ακόμα και για την Lamborghini να μη συνδέσει την Urus με την πρίζα… 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube