Η Lamborghini επενδύει 1,8 δισ. στην ηλεκτροκίνηση

Η Lamborghini επενδύει 1,8 δισ. στην ηλεκτροκίνηση

Ο CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann, επιβεβαίωσε ότι η ιταλική φίρμα θα επενδύσει περισσότερα από 1,8 δισ. στον εξηλεκτρισμό των Huracan, Urus και Aventador.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο ισχυρός άνδρας της Lamborghini, Stephan Winkelmann, επιβεβαίωσε αυτό που λίγο έως πολύ άπαντες περίμεναν. Ότι η ιταλική φίρμα ετοιμάζεται για τη νέα εξηλεκτρισμένη εποχή της. 

Stephan Winkelmann

Σε πρώτη φάση θα διατεθεί ένα ποσό που θα υπερβαίνει τα 1,8 δισ. δολάρια. Τα χρήματα αυτά θα διοχετευθούν στον εξηλεκτρισμό (υβριδικές εκδόσεις) των Huracan, Urus και Aventador. Ωστόσο, αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όπως δήλωσε ο Winkelmann καθώς το μπάτζετ για το ηλεκτρικό πλάνο της Lamborghini θα είναι πολύ μεγαλύτερο και θα περιλαμβάνει μεγάλες επενδύσεις και σε νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Όπως δήλωσε μάλιστα ο ισχυρός άνδρας της φίρμας αυτή θα είναι η μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της Lamborghini. «Η επένδυση είναι τεράστια επειδή έτσι πρέπει ώστε να αντιμετωπίσουμε τις απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί από τη νέα ηλεκτρική εποχή» δήλωσε ο Winkelmann, για να συμπληρώσει «θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να διατηρήσουμε αναλλοίωτο το DNA της φίρμας. Θα είναι σίγουρα μια πολύ δύσκολη πρόκληση».

Lamborghini

Το χρονοδιάγραμμα των Ιταλών προβλέπει το λανσάρισμα του πρώτου υβριδικού μοντέλου το 2023, ενώ από τα τέλη του 2024, η φίρμα θα είναι πλήρως οργανωμένη ώστε να περάσει με ομαλότητα στη νέα ηλεκτρική εποχή. 

Η Lamborghini γνωρίζει ότι αρκετοί από τους φανατικούς πελάτες της ενδεχομένως να μην είναι πρόθυμοι να αποκτήσουν μια «ηλεκτρική Lamborghini», ωστόσο ο Winkelmann έσπευσε να τους καθησυχάσει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η απόδοση και η αυθεντική εμπειρία οδήγησης των μοντέλων μας θα φέρει, όπως πάντα, την υπογραφή της Lamborghini». 

Η εφαρμογή ακόμα πιο προηγμένων υλικών στην κατασκευή των νέων μοντέλων της εταιρείας θα είναι το αντίδοτο στο έξτρα βάρος των μπαταριών και η υπόσχεση κατά κάποιο τρόπο των Ιταλών ότι η απόλαυση στην οδήγηση θα παραμείνει η ίδια. 

Το πρώτο πάντως αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Lamborghini θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2025 και κατά πάσα πιθανότητα δε θα είναι SUV αλλά sportscar…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube