Το 2018 το νέο Peugeot 508, με πολύ εντυπωσιακή σχεδίαση

Το 2018 το νέο Peugeot 508, με πολύ εντυπωσιακή σχεδίαση

Η νέα γενιά του γαλλικού μεσαίου οικογενειακού θα είναι έτοιμη του χρόνου, με σχεδίαση που θα κάνει αίσθηση.

Είναι πλέον δεδομένο ότι η κατηγορία των κλασικών σεντάν χάνει συνεχώς έδαφος για χάρη των SUV και crossover.

Όπως και να το κάνεις όμως είναι ουσιαστικά μια κατηγορία από την οποία μερικοί παραδοσιακοί παίχτες δε μπορούν να απουσιάζουν, ειδικά με την αποδοχή που έχει ακόμα στην αγορά της Κίνας. Ένας από αυτούς είναι σίγουρα και η Peugeot, σε αντίθεση με τη Citroën που φαίνεται ότι εγκαταλείπει το πρότζεκτ του μεσαίου σεντάν.

Δεν είναι λοιπόν μυστικό πλέον ότι το νέο 508 ετοιμάζεται ήδη και σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της εταιρείας θα δανειστεί αρκετά στοιχεία από το εντυπωσιακό πρωτότυπο Instinct που είδαμε πολύ πρόσφατα στην έκθεση της Γενεύης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Peugeot Instinct Concept

Ο τομέας της σχεδίασης φαίνεται πως θα αποτελέσει και το ισχυρότερο όπλο για την Peugeot, αφού η εταιρεία κρίνει πως μόνο έτσι έχει νόημα να έχεις και ένα πιο συμβατικό οικογενειακό μοντέλο πλάι στο μεγάλο της SUV, το 5008.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Peugeot 3008 1.2 PureTech 130

Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει ότι το νέο μοντέλο σίγουρα δε θα είναι ένα συμβατικό σχήμα τριών όγκων, αλλά μάλλον ένα κομψό και δυναμικό τετράθυρο κουπέ, στο πρότυπο του ολοκαίνουργιου Opel Insignia Grand Sport αλλά και του Volkswagen Arteon.

Από τεχνολογικής άποψης, το νέο 508 θα είναι επίσης ολοκαίνουργιο αφού θα πατάει επάνω στην πλατφόρμα EMP2 της εταιρείας. Μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια που προκύπτει από αυτό, είναι η συμβατότητα με υβριδικές εκδόσεις βενζίνης, οι οποίες αποκτούν όλο και πιο φανατικό κοινό κόντρα στις ντίζελ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Peugeot 5008 2.0 BlueHDi

Στην καμπίνα του, το νέο 508 αναμένεται να έχει μια ακόμα πιο εξελιγμένη εκδοχή του i-Cockpit που έχουμε ήδη δει στο 3008, μαζί φυσικά με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες συνδεσιμότητας και επικοινωνίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το νέο της μοντέλο η Peugeot ανακοίνωσε ότι θα επικοινωνήσει μέσα στην τρέχουσα χρονιά, με τις πωλήσεις του να ξεκινάει στις αρχές του 2018.

[Πηγή: AutoExpress]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube