Tο Volkswagen Golf R κάνει πατινάζ στον πάγο

Tο Volkswagen Golf R κάνει πατινάζ στον πάγο

Το ανανεωμένο Golf R επιδόθηκε σε γλιστρήματα στον Ice Race στο Zell Am See στην Αυστρία, κάμποσους μήνες πριν την επίσημη παρουσίασή του.

Volkswagen Golf R

Μετά τo λανσάρισμα του ανανεωμένου Golf, η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Βόλφσμπουργκ παρουσίασε το νέο κορυφαίο Volkswagen Golf R στο Ice Race στο Zell Am See της Αυστρίας. Το επίσημο ντεμπούτο ωστόσο αναμένεται στα μέσα της χρονιάς.

Παρά το γεγονός ότι φοράει ένα μπλε wrap για να κρύψει τις λεπτομέρειες, κάποιες από τις αλλαγές στη σχεδίαση του Volkswagen Golf R είναι ορατές. Το χαμηλότερο τμήμα στον μπροστινό προφυλακτήρα έχει επανασχεδιαστεί κι αντί για τρεις οριζόντιες γρίλιες, πλέον έχει μόλις δύο.

Το νέο Volkswagen Golf R θα είναι ομορφότερο, αλλά δεν γνωρίζουμε πόση παραπάνω ισχύ θα έχει. Ούτε αν θα προσφέρεται και με χειροκίνητο κιβώτιο

Η κάτω γρίλια μάλιστα, αντί να είναι απόλυτα ευθεία, τώρα γυρίζει προς το κέντρο, εκεί που βρίσκεται ένας νέος αισθητήρας ραντάρ. Μπορούμε επίσης να δούμε τους ανανεωμένους προβολείς που φαίνονται πιο λεπτοί και κομψοί σε σχέση με αυτούς που φορούσε η προηγούμενη έκδοση.

Volkswagen Golf R

Η εταιρεία παραμένει λιγομίλητη όσον αφορά τις προδιαγραφές του νέου μοντέλου. Η αυτοκινητοβιομηχανία κατάφερε να βγάλει 333 PS από τον δίλιτρο 4κύλινδρο στο Golf R 333 που παρουσιάστηκε πέρυσι, οπότε περιμένουμε κάτι παραπάνω από τα 320 PS που απέδιδε το απερχόμενο Golf R.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έρχεται ηλεκτρικό VW Golf GTI το 2026

Στο κάτω-κάτω, το νέο Golf GTI καρπώθηκε 20 PS επιπλέον, σκαρφαλώνοντας στα 265, οπότε γιατί να μη δυναμώσει και το R;

Volkswagen Golf R

«H Volkswagen R είναι το κορυφαίο παρακλάδι επιδόσεων της Volkswagen κι είναι ισοδύναμο του σπορτίφ χαρακτήρα και των δυναμικών επιδόσεων για περισσότερα από 20 χρόνια», δήλωσε ο Reinhold Ivenz, επικεφαλής της Volkswagen R.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ V10 κεντρομήχανο VW Golf MkIII είναι ένα μικρό R8 [video]

Δεν είναι σαφές εάν το επερχόμενο Golf R θα εξακολουθεί να διατίθεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Θυμίζουμε ότι το καινούργιο Golf GTI θα προσφέρεται αποκλειστικά ως αυτόματο.

Volkswagen Golf R

Ωστόσο, η ζήτηση για χειροκίνητα Golf R και GTI παραμένει υψηλή. Σκεφτείτε ότι στις ΗΠΑ, το 40% όσων αγόρασαν ένα Golf GTI ή Golf R το 2022 επέλεξαν το μηχανικό κιβώτιο.

Θα ξέρουμε περισσότερα για το ανανεωμένο Volkswagen Golf R όταν με το καλό παρουσιαστεί επίσημα κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube