One-off Lamborghini Huracán STO από τη Squadra Corse

One-off Lamborghini Huracán STO από τη Squadra Corse

Μοναδική Lamborghini Huracán STO βελτιώνεται από τη Squadra Corse στα χρώματα της αγωνιστικής SC63.

Η Lamborghini δεν δέχεται πλέον παραγγελίες για τη Huracán καθώς όλη η προγραμματισμένη παραγωγή έχει ήδη προπουληθεί. Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει την ιταλική μάρκα από το να αποκαλύψει μια one-off Lamborghini Huracán που δεν μπορούμε να αγοράσουμε.

Δημιουργήθηκε για να τιμήσει τη μία δεκαετία λειτουργίας του τμήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού Squadra Corse της εταιρείας. Είναι η μοναδική STO που περιποιήθηκε το Ad Personam, το τμήμα εξατομίκευσης των Ιταλών.

Η Squadra Corse ώστε αυτή η one-off Lamborghini Huracán STO να μυρίζει μπαρούτι από χιλιόμετρα

Αν το Verde Mantis (πράσινο) και το Nero Noctis (μαύρο) σου φαίνονται οικεία, υπάρχει λόγος. Η Lamborghini επέλεξε να ντύσει τη Huracán με διχρωμία που αντλεί έμπνευση από την SC63, το νέο αγωνιστικό αντοχής της Sant'Agata Bolognese. 

Lamborghini Huracán

Το εντυπωσιακό φινίρισμα συμπληρώνεται από επετειακά λογότυπα στις πόρτες κι ένα μοτίβο Squadra Corse στο πίσω πτερύγιο πάνω από το κάλυμμα του κινητήρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Honda Civic που θέλει να γίνει Lamborghini Huracán

Το μαύρο και πράσινο θέμα συνεχίζεται στο εσωτερικό όπου η Lamborghini έχει ντύσει τα καθίσματα με Nero Ade Alcantara (μαύρο) και πράσινες ραφές Verde Fauns. Αυτό η μοναδική στο είδος της STO διαθέτει επίσης ρολ-μπαρ πίσω από το πλήρωμα και ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων. 

Lamborghini Huracán

Όσα αναφέραμε μέχρις στιγμής αποτελούν καθαρά αισθητικές αλλαγές, αλλά υπάρχουν και βελτιώσεις ουσίας. Η Lamborghini λέει ότι η Huracán STO SC 10° Anniversario είναι το πρώτο μοντέλο δρόμου όπου έχει βάλει το χεράκι του το τμήμα Squadra Corse

Αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακονήματα στο μπροστινό καπό προσδίδουν επιπλέον downforce, ενώ πίσω, η αεροτομή έχει ανυψωθεί για να κρατά την STO κολλημένη στο οδόστρωμα.

Lamborghini Huracán

Επιπλέον, το μοναδικό μοντέλο διαθέτει αμορτισέρ που προέρχονται από τα ράφια του αγωνιστικού τμήματο και ρυθμίζονται σε τέσσερις θέσεις, ενώ τα ελαστικά της Bridgestone έχουν νέα σύνθεση. Η εξάτμιση της Akrapovič από τιτάνιο αναλαμβάνει να δώσει στον V10 ένα ακόμα πιο ελκυστικό ηχόχρωμα.

Μιλώντας για τον κινητήρα των 5,2 lt, συνεχίζει να αποδίδει 640 PS και 565 Nm. Η STO -Super Trofeo Omologata- είναι η πιο ισχυρή Huracán όσον αφορά την ιπποδύναμη, ισοφαρίζοντας την ισχύ της νεότερης Tecnica και της Performante. Η τελευταία πάντως υπερείχε λίγο σε ροπή, με 600 Nm.

Lamborghini Huracán

Ο ατμοσφαιρικός V10 πεθαίνει μαζί με τη Huracán, καθώς η επόμενη γενιά θα χρησιμοποιεί κινητήρα μικρότερου κυβισμού, πιθανώς έναν διτούρμπινο V8 με τουλάχιστον έναν ηλεκτροκινητήρα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube