Nέα Lamborghini SC63 για τους αγώνες αντοχής

Nέα Lamborghini SC63 για τους αγώνες αντοχής

H Lamborghini παρουσίασε τη νέα αγωνιστική SC63 με την οποία θα συμμετάσχει στα πρωταθλήματα αντοχής IMSA και WEC 2024.

Ο Ιταλός κατασκευαστής παρουσίασε τη νέα και άκρως εντυπωσιακή SC63 με την οποία θα συμμετάσχει το 2024 στα πρωταθλήματα αντοχής IMSA και WEC και φυσικά στις 24 Ώρες του Le Mans.

Φυσικά, η νέα SC63 δε μοιάζει με καμία Lamborghini παραγωγής, η μάρκα κατάφερε ωστόσο να ενσωματώσει μερικά στοιχεία από τη σχεδιαστική της γλώσσα όπως τα φωτιστικά σώματα και τα φτερά των τροχών που είναι εμπνευσμένα από τη νέα Revuelto.

Είναι βαμμένη στην χαρακτηριστική πράσινη απόχρωση Verde Mantis και διακοσμείται στο κέντρο της από την ιταλική σημαία.

Lamborghini SC63

Aνήκει στην κατηγορία LMDh, βασίζεται σε σασί κατασκευασμένο από τη Ligier και κινείται από έναν twin-turbo υβριδικό V8 κινητήρα με τα τούρμπο τοποθετημένα έξω από το μοτέρ για καλύτερη ψύξη, ευκολότερη συντήρηση και καλύτερη κατανομή βάρους. 

Ολόκληρο το υβριδικό σύστημα εξελίχθηκε "in house", από το εξειδικευμένο τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού της εταιρείας, Squadra Corse και αποτελείται από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας (ERS), με τη συνδυαστική ισχύ του να ανέρχεται σε 680 PS.

Lamborghini SC63

O ηλεκτροκινητήρας (MGU) έχει αναπτυχθεί από τη Bosch Motorsport, ενώ το «χεράκι» της στην όλη διαδικασία σε ότι αφορά την διαχείριση αλλά και την αποθήκευση της ενέργειας έχει βάλει και η Williams Advanced Engineering. Το δε 7τάχυτο υβριδικό κιβώτιο ταχυτήτων (P1359) προέρχεται από την Xtrac, με τα ανθρακονημάτινα μέρη του μοντέλου να παράγονται στην Ιταλία από την HP Composites.

Η Lamborghini θα ρίξει το 2024 στη μάχη δύο SC63. Η μία θα συμμετάσχει στο IMSA Endurance Cup και η άλλη στο WEC λαμβάνοντας μέρος στον θρυλικό αγώνα αντοχής του Le Mans.

Lamborghini SC63

Στο τιμόνι της SC63 θα βρεθούν οι Mirko Bortolotti, Andrea Caldarelli και οι γνώριμοι από τον κόσμο της F1 Daniil Kvyat και Romain Grosjean.

Τέλος, ο CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann δήλωσε με υπερηφάνεια ότι «η SC63 είναι το πιο τεχνολογικά προηγμένο αγωνιστικό που έχουμε φτιάξει ποτέ, ακολουθώντας την ίδια στιγμή το δρόμο για τον εξηλεκτρισμό της μάρκας μας».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube