Ολοκαίνουργιο Apollo EVO: Λαχταριστό αναλογικό σούπερκαρ
Το Apollo EVO επιστρέφει για να προσφέρει απόλυτη οδηγική απόλαυση. Η ισχύς του προέρχεται από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα V12, που αποδίδει 800 ίππους. Το αυτοκίνητο του πρώτου αγοραστή κατασκευάζεται ήδη.
Η μοναδική κατασκευάστρια hypercar στη Γερμανία, η Apollo Automobil, μόλις αποκάλυψε τις προδιαγραφές παραγωγής του ολοκαίνουργιου Apollo EVO. Ενός ριζοσπαστικού υπεραυτοκινήτου που προορίζεται αποκλειστικά για την πίστα. Τροφοδοτείται από έναν ατμοσφαιρικό V12 6,3 lt, ο οποίος αποδίδει 800 ίππους και 765 Nm.
Με βάρος μόλις 1.300 κιλά, τα 100 km/h έρχονται σε 2,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 335 km/h. Ένα 6άρι σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων στέλνει τη ροπή στους πίσω τροχούς, ενώ κεραμικά φρένα αναλαμβάνουν την πέδηση.
Το Apollo EVO πατάει σε σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου, διαστάσεων 20 ιντσών μπροστά και 21 ιντσών πίσω, με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R. Μπορεί να παραγγελθεί και με ημί-σλικ
Το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο γύρω από ένα νέο μονοκόκ από ανθρακονήματα που ζυγίζει μόλις 165 κιλά με 15% μεγαλύτερη ακαμψία και 10% χαμηλότερο βάρος σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το Apollo Intensa Emozione.
Μια υδραυλικά ενεργοποιούμενη πίσω αεροτομή προσφέρει στο EVO την απαραίτητη σταθερότητα και κάθετη δύναμη. Η Apollo ισχυρίζεται ότι αναπτύσσεται σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Όταν τοποθετείται σε διαμόρφωση χαμηλής γωνίας, η πτέρυγα μειώνει την αντίσταση για να διατηρήσει τη σταθερότητα στην τελική ταχύτητα κατά την κίνηση στην ευθεία.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Lamborghini Essenza SCV12 αναστατώνει τη Monza [video]
Καθώς ανεβαίνει, παρέχει κλιμακούμενη downforce για στροφές υψηλής ταχύτητας. Στη μέγιστη ανάπτυξη, παίζει τον ρόλο ενός αεροδυναμικού αερόφρενου, ενισχύοντας τη σταθερότητα του πίσω άξονα σε ακραίο φρενάρισμα στην πίστα. Η πίσω αεροτομή παράγει πάνω από 1.300 κιλά κάθετης δύναμης στα 320 km/h.
Οι εκπρόσωποι της Apollo Automobil ισχυρίζονται ότι η «σκελετώδης» καμπίνα έχει σχεδιαστεί ως ένα ορατό, φέρον μηχανικό σύστημα, κατασκευασμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα και αλουμίνιο. Εκθέτοντας κάθε δομικό και λειτουργικό στοιχείο.
Αυτή η προσέγγιση θα εμβαθύνει τον συναισθηματικό δεσμό μεταξύ ανθρώπου και μηχανής, λέει ο Niko Konta, CEO της Apollo Automobil -πρώην Gumpert.
Η οριζόντια διάταξη των κρίσιμων για την οδήγηση χειριστηρίων και οι κάθετα τοποθετημένες δευτερεύουσες λειτουργίες άνεσης, υπό γωνία προς τον οδηγό, δημιουργούν έναν λειτουργικό χώρο. Ο οδηγός και ο συνοδηγός θα κάθονται σε ελαφριά αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Ferrari 499P Modificata κοστίζει μόλις 5,1 εκατομμύρια ευρώ



