Mitsuoka Ryugi, μία Toyota Corolla που θυμίζει κλασική Jaguar

Mitsuoka Ryugi, μία Toyota Corolla που θυμίζει κλασική Jaguar

Το Mitsuoka Ryugi είναι το αντίδοτο σε μια βαρετή καθημερινότητα.

Ξαναχτυπά η εταιρεία που μετέτρεψε ένα Honda Civic σε Dodge Challenger, ένα παλιό Micra σε κλασική Jaguar κι ένα Mazda MX-5 σε Morgan Aero 8. Σήμερα σας παρουσιάζουμε το Mitsuoka Ryugi, δηλαδή μία Toyota Corolla που «ντύθηκε» Jaguar Mark II από τη δεκαετία του 1950.

Το Mitsuoka Ryugi δεν είναι καινούργιο, κυκλοφορεί ήδη μια 10ετία από το 2014 και τώρα φρεσκάρεται, αποκτώντας επιπλέον εξοπλισμό. Χωρίς όμως να χάσει την περίεργη εξωτερική του εμφάνιση.

Θες κλασική μόστρα με σύγχρονα οδικά χαρακτηριστικά; H Mitsuoka έχει ένα μοντέλο για τα γούστα σου

Mitsuoka Ryugi

Σε αντίθεση βέβαια με το βρετανικό κλασικό μοντέλο, το Mitsuoka Ryugi διατίθεται τόσο σε αμάξωμα μπερλίνας, όσο και σε στέισον βάγκον. Παρά το γεγονός ότι η τελευταία γενιά Corolla (E210) κυκλοφόρησε το 2018, τα μηχανικά μέρη του Ryugi ανήκουν στην προηγούμενης γενιάς Corolla ιαπωνικών προδιαγραφών (E160), η οποία εξακολουθεί να παράγεται ως σεντάν Corolla Axio και βάγκον Corolla Fielder.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mitsuoka Buddy: Ένα RAV4 με εμφάνιση Chevrolet Tahoe

Από το 2022, η Toyota πουλά στην Ιαπωνία την προηγούμενη Corolla αποκλειστικά ως εταιρικό όχημα.

Mitsuoka Ryugi

Είναι ενδιαφέρον ότι η Mitsuoka προσφέρει κάμποσες επιλογές αναφορικά με τους κινητήρες και τη μετάδοση. Έτσι μπορείτε να παραγγείλετε το Ryugi σας είτε προσθιοκίνητο είτε 4κίνητο. Με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων ή αυτόματο συνεχούς μεταβλητής μετάδοσης (CVT). Με αμιγώς θερμικό βενζινοκινητήρα 1,5 lt ή τον ίδιο με υβριδική υποβοήθηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mitsuoka Orochi: τίτλοι τέλους για το πιο άσχημο supercar του κόσμου

Για το 2024, τα ιδιόμορφα ιαπωνικά μοντέλα αποκτούν περισσότερο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου ενός καθρέφτη με αυτόματη μείωση της φωτεινότητας. Όλες οι εκδόσεις εκτός από τη βασική διαθέτουν πλέον αισθητήρες παρκαρίσματος μπροστά και πίσω. Αμαρτία δεν είναι να γρατζουνίσεις τέτοιο αμάξωμα; Ήθελε πάντως διαφορετικές ζάντες. 

Mitsuoka Ryugi

Όπως και με άλλα μοντέλα της Mitsuoka, οι μεγάλες αλλαγές περιορίζονται στο εξωτερικό, καθώς η καμπίνα μεταφέρεται σε μεγάλο βαθμό αυτούσια από την εργοστασιακή Corolla. Η εταιρεία απλώς βάζει το σήμα της στο τιμόνι και κεντάει τον λογότυπό της στα καθίσματα, αλλά λίγο πολύ εκεί τελειώνουν οι παρεμβάσεις της.

Έχοντας μια τόσο έντονη μεταμόρφωση του αμαξώματος, θα περιμέναμε κάτι παραπάνω στο εσωτερικό. Η τιμολόγηση του Mitsuoka Ryugi ξεκινά από τα €18.750 και φτάνει τα €25.100 για την κορυφαία έκδοση. Δεν θα βρείτε κάτι να τραβάει περισσότερο τα βλέμματα για τόσα χρήματα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube