Mitsuoka Orochi: τίτλοι τέλους για το πιο άσχημο supercar του κόσμου

Mitsuoka Orochi: τίτλοι τέλους για το πιο άσχημο supercar του κόσμου

Ένα ιαπωνικό σπορ κουπέ περιορισμένης παραγωγής για πολύ ιδιαίτερα γούστα περνάει στην ιστορία μετά από επτά χρόνια παραγωγής.

Εδώ στον δυτικό κόσμο έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε supercars όμορφα και γρήγορα. Το Mitsuoka Orochi δεν είναι τίποτα από τα δύο. Τώρα που η καριέρα του τελειώνει, μετά από επτά χρόνια στην παραγωγή, είναι να απορεί κανείς πώς άντεξε τόσο.

Το ιαπωνικό Mitsuoka Orochi είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως πρωτότυπο το 2001, όμως τα πρώτα Orochi παραγωγής κυκλοφόρησαν στα τέλη του 2006. Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από το Yamata-no-Orochi, ένα τέρας της ιαπωνικής μυθολογίας με οκτώ κεφάλια και οκτώ ουρές. Το γεμάτο καμπύλες αμάξωμά του τραβάει τα βλέμματα αλλά είναι απορίας άξιο αν έχει προκαλέσει ποτέ κάποιο θετικό σχόλιο. Διατίθεται μάλιστα και σε ανοιχτή έκδοση που φέρει την ονομασία Nude Top.



Παρά το τρομακτικό παρουσιαστικό του το Mitsuoka Orochi είναι... άκακο. Χρησιμοποιεί έναν V6 3,3 λίτρων της Toyota που είναι τοποθετημένος στο κέντρο και αποδίδει 233 PS. Η ιπποδύναμη δεν σε προδιαθέτει για συγκλονιστικές επιδόσεις, και τα πράγματα μάλλον δεν βελτιώνονται με το αυτόματο 5άρι κιβώτιο με το οποίο συνδυάζεται. Δεν γνωρίζουμε πόσα Orochi έχουν πουληθεί συνολικά αλλά το αρχικό πλάνο ήταν να κατασκευαστούν 400 σε ορίζοντα 4ετίας.

Για τη λήξη της παραγωγής του Orochi η Mitsuoka λανσάρει την ειδική έκδοση Final Edition. Θα κατασκευαστούν πέντε Orochi Final Edition σε χρώμα Fuyoru (σκούρο μοβ) και άλλα τρία σε λευκό με χρυσή πέρλα. Οι οκτώ Ιάπωνες που θα καταβάλουν τα 12,7 εκατ. γιεν (περίπου € 90.000) για την απόκτηση μιας από τις τελευταίες εκδόσεις του Orochi έχουν ήδη βρεθεί.



Το μόνο που δεν έχει ξεκαθαρίσει η Mitsuoka είναι αν θα πρέπει να προετοιμάσουμε τα μάτια μας για κάποιον αντικαταστάτη.

[Πηγή: Motor Authority]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube