Maserati GranCabrio, ξεσκέπαστη V6 ωδή 550 ίππων

Maserati GranCabrio, ξεσκέπαστη V6 ωδή 550 ίππων

Η τόπλες έκδοση της Maserati GranTurismo θα προσφέρεται επίσης με πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης στο εγγύς μέλλον.

Η νέα Maserati GranCabrio αποτελεί την ανοιχτή εκδοχή της GranTurismo που παρουσιάστηκε το 2022. Το 2+2 κάμπριο θα προσφέρεται αρχικά με τον θερμικό κινητήρα Nettuno V6 και μελλοντικά θα υπάρξει κι η πλήρως ηλεκτρική παραλλαγή Folgore.

Η Maserati GranCabrio ξεχωρίζει χάρη στην υφασμάτινη οροφή της, η οποία ανοιγοκλείνει μέσα σε 13,9 δευτερόλεπτα, ακόμη κι όταν ταξιδεύεις με ταχύτητες έως και 50 km/h.

Ποιο μοτέρ ταιριάζει καλύτερα σε ένα ξεσκέπαστο ιταλικό GT; V6 ή ηλεκτρικό; Η Maserati καλύπτει όλα τα γούστα

Προσφέρει εξαιρετική ακουστική και θερμομόνωση και διατίθεται σε πέντε διαφορετικά χρώματα.

Maserati GranCabrio

Για να κάνει την ανοιχτή εμπειρία οδήγησης πιο ευχάριστη, η Maserati εξόπλισε την GranCabrio με σύστημα ζεστού αέρα στον αυχένα του οδηγού και του συνοδηγού. Επιπλέον, υπάρχει προαιρετικός ανεμοφράκτης που μειώνει τις αναταράξεις στο εσωτερικό της καμπίνας, αν κι όταν χρησιμοποιείται, δεν μπορούν να κάτσουν πίσω επιβάτες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα εορταστική Maserati GranTurismo PrimaSerie σε 75 αντίτυπα

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο twin-turbo V6 Nettuno των 3.0 lt της Maserati, ο οποίος αποδίδει 550 PS και 650 Nm. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων που κινεί τους πίσω τροχούς. 

Maserati GranCabrio

Οι επιδόσεις υπολείπονται ελαφρώς σε σύγκριση με την κουπέ έκδοση λόγω του πρόσθετου βάρους των 100 kg. Το σπριντ 0-100 km/h απαιτεί 3,6, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 316 km/h. Λογικά η μάρκα με την Τρίαινα θα προσφέρει την GranCabrio και με τη λιγότερο ισχυρή έκδοση του V6 των 490 ίππων και 600 Nm.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πρώτη γεύση από την ηλεκτρική Maserati GranTurismo Folgore των 2,7

Και βέβαια, θα υπάρξει κι η πλήρως ηλεκτρική GranCabrio Folgore, που θα ενταχθεί στην γκάμα μηδενικών εκπομπών ρύπων της Maserati. Αναμένεται να μοιράζεται τη διάταξη τριών κινητήρων με την GranTurismo Folgore, αποδίδοντας συνδυαστικά 761 PS. 

Maserati GranCabrio

Στην κλειστή EV Ιταλίδα, τα 100 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 2,7, ενώ η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 320 km/h. Με την χρήση ταχυφορτιστή, η GranTurismo Folgore θα μπορεί να προσθέσει 160 km αυτονομίας σε μόλις 10'.

Οι τιμές της νέας Maserati GranCabrio αναμένονται τους επόμενους μήνες και θα είναι ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με τις αντίστοιχες εκδόσεις της GranTurismo.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube