Πρώτη γεύση από την ηλεκτρική Maserati GranTurismo Folgore [video]

Πρώτη γεύση από την ηλεκτρική Maserati GranTurismo Folgore [video]

H Maserati δημοσίευσε ένα βίντεο δίνοντας μας μια πρώτη γεύση από τη νέα ηλεκτρική GranTurismo Folgore που επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 2,7".

Ο Ιταλός κατασκευαστής μέσω ενός βίντεο που δημοσίευσε, μας κάνει μια πρόωρη αποκάλυψη της νέας ηλεκτρικής Maserati GranTurismo Folgore. Στο βίντεο πρωταγωνιστούν ο κωμικός Sebastian Maniscalco, ο επικεφαλής σχεδίασης Klaus Busse και η υπεύθυνη επικοινωνίας της μάρκας Maria Contin.

Το μοντέλο για πρώτη φορά δεν φοράει καμουφλάζ αποκαλύπτοντας έτσι την εξωτερική σχεδίαση του, ενώ κατά τη διάρκεια της βόλτας έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τον ήχο που παράγει το ηλεκτρικό κουπέ, ο οποίος είναι σχεδιασμένος από την ομάδα της Maserati που είναι υπεύθυνη και για τον ήχο των συμβατικών της μοντέλων.

Maserati GranTurismo Folgore

Σχεδιαστικά, η GranTurismo Folgore φαίνεται να αποτελεί εξέλιξη του προκάτοχου της. Τα φώτα εμπρός θυμίζουν έντονα εκείνα της MC20 και το σήμα Folgore δεσπόζει πάνω από τους χαρακτηριστικούς τρεις αεραγωγούς της Maserati στο πλάι, υποδηλώνοντας ότι πρόκειται για την ηλεκτρική έκδοση του κουπέ. Στο πίσω μέρος, οι προβολείς LED είναι λεπτοί, ενώ όπως θα περίμενε κανείς οι απολήξεις της εξάτμισης απουσιάζουν, με τη θύρα φόρτισης να είναι τοποθετημένη στον πίσω προφυλακτήρα. 

H Μaserati επέλεξε να μην αποκαλύψει την εσωτερική σχεδίαση του μοντέλου, αλλά αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι θα κάνει χρήση σε μεγάλο ποσοστό υλικών φιλικών προς το περιβάλλον.

Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, ο Klaus Busse μας ενημέρωσε ότι οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες στο κεντρικό τούνελ για χαμηλότερο κέντρο βάρους. Παράλληλα, ανέφερε ότι με την χρήση ταχυφορτιστή η GranTurismo Folgore θα μπορεί να προσθέσει 160 km αυτονομίας σε μόλις 10'.

Maserati GranTurismo Folgore

Φήμες θέλουν το μοντέλο να διαθέτει τρία ηλεκτρικά μοτέρ προσφέροντας συνδυαστική ισχύ 1.200 PS, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε να κάνουμε με το πιο ισχυρό μοντέλο παραγωγής της Maserati στην ιστορία. Από πλευράς επιδόσεων, η μάρκα έχει επιβεβαιώσει ότι το σπριντ για τα 100 km/h από στάση ολοκληρώνεται σε μόλις 2,7", καθώς και ότι η τελική του ταχύτητα θα ξεπερνά τα 320 km/h.

Το πανίσχυρο ηλεκτρικό κουπέ της Maserati αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube