LBX θα ονομάζεται το νέο B-SUV της Lexus!

LBX θα ονομάζεται το νέο B-SUV της Lexus!

Η πολυτελής φίρμα του ομίλου Toyota, η Lexus, θα παρουσιάσει στις 5 Ιουνίου το πρώτο B-SUV της ιστορίας της. Tο Lexus LBX.

H Lexus, διευρύνει τη γκάμα των ελευθέρου χρόνου οχημάτων της, από τη βάση. Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 5 Ιουνίου του 2023, η ιαπωνική φίρμα θα παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο LBX, το πρώτο B-SUV στην ιστορία της. 

Το Lexus LBX θα βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B, πάνω στην οποία έχουν «πατήσει» και τα Aygo, Yaris, Yaris Cross και Mazda2 Hybrid.

Όταν το 2019 η Toyota παρουσίαζε (με το νέο Yaris) τη νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα GA-B, η οποία βασίζεται στην αρχιτεκτονική TNGA (Toyota New Global Architecture), είχε δηλώσει ότι στο μέλλον η εν λόγω πλατφόρμα, θα φιλοξενήσει πολλά μοντέλα B-Segment της ιαπωνικής εταιρείας. 

Έτσι, μετά τα Yaris, Aygo, Yaris Cross και Mazda 2 Hybrid, η Lexus ετοιμάζεται να πάρει τη σκυτάλη παρουσιάζοντας σε λίγες ημέρες το νέο LBX. Παρότι η ιαπωνική φίρμα δεν έδωσε την παραμικρή πληροφορία για το επερχόμενο μοντέλο, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, αυτό θα είναι το πρώτο B-SUV της ιστορίας της. 

Η teaser εικόνα που συνοδεύει την ημερομηνία παρουσίασης του αυτοκινήτου δε μαρτυρά πολλά για το παρουσιαστικό του, αν και τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, δείχνουν ότι το LBX δε θα θυμίζει επ’ ουδενί... Yaris Cross. 

Lexus LBX

Παρότι τα δυο μοντέλα θα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα και τα ίδια μηχανικά μέρη (που σημαίνει τόσο κινητήρες βενζίνης όσο και υβριδικά συστήματα), τόσο σε εξωτερική σχεδίαση όσο και σε ποιότητα υλικών στην καμπίνα, η πρόταση της Lexus, θα κινείται ξεκάθαρα σε πιο premium μονοπάτια.  

Σε λιγότερο λοιπόν από δυο εβδομάδες, θα μάθουμε τα πάντα για τη νέα πρόταση της Lexus που δείχνει πως ανοίγει πλέον τους ορίζοντες της και σε νέες κατηγορίες της αγοράς.  
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube