Η Lancia 037 γίνεται 4κίνητη μετά από 40 χρόνια

Η Lancia 037 γίνεται 4κίνητη μετά από 40 χρόνια

Διά χειρός της ιταλικής Kimera Automobili, η Evo38 θα είναι μια αναβίωση της Lancia 037 με κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Lancia 037

Τέσσερις και πλέον δεκαετίες μετά την παρουσίασή της, η Lancia 037 αποκτά τετρακίνηση μέσω του ιταλικού κατασκευαστή Kimera Automobili.Το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί στις 22 Φεβρουαρίου πριν κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 26 Φεβρουαρίου.

Το εκρηκτικό restomod θα ονομάζεται EVO38 για να διαχωριστεί από την EVO37, την πισωκίνητη αναβίωση της Lancia 037. Κάνοντας υπομονή μέχρι την επίσημη παρουσίαση, έχουμε μια σειρά από σκοτεινά teaser που δείχνουν σχεδιαστικά χαρακτηριστικά εμπνευσμένα από την πανέμορφη Ιταλίδα. 

Ένα υπέροχο restomod για όσους λάτρεψαν τη Lancia 037 κι έχουν πια την οικονομική άνεση να αποκτήσουν την αναβίωσή της. Πλέον και σε 4κινητη εκδοχή

Σύμφωνα με την Kimera, η EVO38 απαντά σε ένα «τι θα γινόταν αν;», προσφέροντας σε λίγους τυχερούς μια τετρακίνητη εξέλιξη του διάσημου αγωνιστικού.

Lancia 037

Η προηγούμενη Evo37 τροφοδοτείτο από έναν υπερτροφοδορούμενο 4κύλινδρο 2,1 lt, με απόδοση 500 PS και 550 Nm στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων. Οι Ιταλοί υπόσχονταν επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,0".

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Kimera EVO37: Η αναβίωση της θρυλικής Lancia 037 [video]

Τα επίσημα νούμερα επιδόσεων για την Evo38 δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί. Ωστόσο, αναμένουμε να είναι ακόμα πιο γρήγορη από την πράσινη Evo37 που βλέπετε στις φωτογραφίες, χάρη στην πρόσφυση που εξασφαλίζει η κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Lancia 037

Για την ακρίβεια, η μηχανική διάταξη είναι εμπνευσμένη από ένα πρωτότυπο της Lancia από τη δεκαετία του '80 με το όνομα «Mazinga», το οποίο παρέμεινε στο στάδιο εξέλιξης μετά την απόσυρση της Lancia 037 από τους αγώνες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μια τέλεια Lancia 037 Stradale στο σφυρί [+video]

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα ανάπτυξης της Kimera περιλαμβάνει τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ράλι Miki Biasion που πέρασε πολύ χρόνο πίσω από το τιμόνι της αρχικής Lancia 037 και της Delta.

Lancia 037

Η EVO38 αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό, επομένως καλύτερα να καλέσετε την Kimera όσο νωρίτερα γίνεται. 

Με όλα τα πάνελ του αμαξώματος κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, το απερχόμενο μοντέλο κόστιζε γύρω στο μισό εκατομμύριο €, οπότε σιγουρευτείτε ότι ο λογαριασμός σας μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube