Kimera EVO37: Η αναβίωση της θρυλικής Lancia 037 [video]

Kimera EVO37: Η αναβίωση της θρυλικής Lancia 037 [video]

H Kimera Automobili, κάνει αυτό που θα έπρεπε να έχει πράξει η Lancia εδώ και χρόνια. Αναβιώνει, έστω και σε λίγα αντίτυπα, την θρυλική 037 Stradale!

Η Lancia είναι ίσως η πιο «αδικημένη» εταιρεία στο πάλαι ποτέ Gruppo Fiat! Είναι ώρες ώρες να απορείς με τους Ιταλούς πως ενώ έχουν ένα τόσο σπάνιο θησαυρό στα χέρια τους, τον αφήνουν ανεκμετάλλευτο. Αφού λοιπόν οι άνθρωποι της Lancia κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια, η Kimera Automobili, ανέλαβε δράση, αναβιώνοντας τη θρυλική, 037!

037

Ως γνωστών, η Lancia 037, κατασκευάστηκε για τις ανάγκες του Group B πίσω στη δεκαετία του 1980. Μάλιστα υπήρξε και το τελευταίο πισωκίνητο rally-car που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! Εν έτη 2021, η Kimera Automobili, επαναφέρει στο προσκήνιο την απόλυτη Ιταλίδα στην έκδοση Stradale. 

Από την πρώτη κιόλας ματιά, αντιλαμβάνεται κανείς, ότι το μικρό restoration shop από το Τορίνο στη σύγχρονη αναβίωση της 037, παρέμεινε πιστό στις αρχές του original μοντέλου. Η σιλουέτα, οι γραμμές του αμαξώματος, τα πάντα όλα θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν... Οι μόνες αλλαγές, εντοπίζονται στους LED προβολείς, τους τροχούς μεγάλης διαμέτρου αλλά και στο αμάξωμα που πλέον είναι κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από ανθρακονήματα. 

037

Κάτω από το εντυπωσιακό περιτύλιγμα και συγκεκριμένα πίσω από την πλάτη του πληρώματος, κρύβεται ένας 2,1 lt κινητήρας (της Italtecnica), υπετροφοδοτούμενος, με 505 PS και 550 Nm ροπής. Η κίνηση, μεταφέρεται μέσω ενός χειροκίνητου σασμάν στους πίσω τροχούς εκεί όπου βρίσκεται ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. 

Η ανάρτηση του μοντέλου έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες του από την Öhlins, ενώ οι 6πίστονες δαγκάνες των φρένων φέρουν την υπογραφή της Brembo. Το δε βάρος του οχήματος, δεν ξεπερνά τα 950 kg.

Η Kimera Automobili θα κατασκευάσει μόλις 37 αντίτυπα του οχήματος, με την τιμή να ξεκινά από τα 480.000 ευρώ. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια της σύγχρονης «037» θα πραγματοποιηθούν στο προσεχές Goodwood Festival of Speed, το Σεπτέμβριο. O όμιλος Stellantis, βλέπει, ακούει; Το ελπίζουμε... 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube