Η Kimera Automobili αναβιώνει τη Lancia 037 [video]

Η Kimera Automobili αναβιώνει τη Lancia 037 [video]

Ένας μικρός ιταλικός οίκος αποφάσισε να κατασκευάσει μία μοντέρνα εκδοχή της Lancia 037, την EVO37, διατηρώντας όσο το δυνατό τη φιλοσοφία και τον χαρακτήρα του αρχικού μοντέλου.

Για όσους δεν τη γνωρίζετε, η Kimera Automobili είναι ένα restoration shop στο Cuneo, μία μικρή πόλη κάτω από το Τορίνο. Οι άνθρωποι της εταιρίας εξειδικεύονται στη συντήρηση παλαιών ιταλικών αγωνιστικών αυτοκινήτων, όπως οι Lancia Stratos, Delta και 037. Επιχειρώντας, ωστόσο, το μεγάλο βήμα, αποφάσισαν να καταπιαστούν και με την κατασκευή ενός νέου αυτοκινήτου, που θα βασίζεται στην ιστορική 037. 

Ως εκ τούτου, προσέγγισαν μία ομάδα μηχανικών, οι οποίοι είχαν δουλέψει στη Lancia, επάνω στο αρχικό μοντέλο. Ένας από αυτούς είναι και ο Claudio Lombardi, ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από την κατασκευή των αγωνιστικών τετρακύλινδρων κινητήρων της φίρμας, με υπερσυμπίεση και υπερτροφοδότηση. Ο στόχος, στην προκειμένη περίπτωση, είναι η κατασκευή μίας νέας, EVO37, η οποία θα σέβεται και θα αντανακλά την ιστορία του αυθεντικού μοντέλου, υιοθετώντας παράλληλα τις τεχνολογίες του 21ου αιώνα. 

Το αυτοκίνητο έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί επίσημα στις 22 Μαΐου. Παρόλα αυτά, ήδη οι Ιταλοί ξεκίνησαν δειλά να το διαφημίζουν. Μιλάμε για ένα αγωνιστικών προδιαγραφών όχημα, με ισχύ περίπου 550 PS, που θα προκύπτει από την υπερτροφοδότηση μέσω ηλεκτρικού turbo. Η κίνηση θα μεταδίδεται φυσικά στον πίσω άξονα, μεταξύ ενός μηχανικού ή σειριακού κιβωτίου. Όσο για το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου, περιορίζεται στα 950 κιλά.

Ο στόχος της Kimera Automobili είναι να κατασκευάσει συνολικά 37 αντίτυπα της EVO37, τα οποία τιμώνται περίπου 500.000 ευρώ έκαστο. Πέραν αυτών, υπολογίζει 10 ακόμα κομμάτια προδιαγραφών «Integrale», εφοδιασμένα με κάποιο σύγχρονο σύστημα τετρακίνησης. Το τελευταίο ίσως να πάσχει λίγο, από ιστορικής ακρίβειας. Όταν όμως μιλάμε για αναβιώσεις παλαιών αυτοκινήτων (και, πόσο μάλλον, από τρίτους κατασκευαστές), τέτοιες αποκλίσεις δεν μπορούν να αποκλειστούν. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube