Η Isotta Fraschini επιστρέφει με 1.030 PS [video]

Η Isotta Fraschini επιστρέφει με 1.030 PS [video]

Εξαφανισμένη εδώ και δεκαετίες, η ιταλική Isotta Fraschini νεκρανασταίνεται με ένα αγωνιστικό δρόμου με προδιαγραφές που ζαλίζουν.

Η θρυλική ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Isotta Fraschini είναι εξαφανισμένη εδώ και δεκαετίες, αλλά μόλις παρουσίασε το Tipo 6 LMH Strada. Πρόκειται για την έκδοση δρόμου του Le Mans Hypercar που σκοπεύει να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα WEC του 2024.

Δεν είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς από τη μετενσάρκωση μιας εταιρείας με τελευταία περίοδο ακμής τη δεκαετία του 1930. Κάποιοι όμως θα αντιτείνουν ότι δεν υπάρχει καλύτερη νεκρανάσταση από ένα hypercar 1.030 PS, που επιθυμεί να κυριαρχήσει και στους αγώνες.

1.030 PS, €3,2 εκατομμύρια κι η Isotta Fraschini βουτάει κατευθείαν στα βαθιά με 12 μοντέλα δρόμου και συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA το 2024

Το νέο μοντέλο έκανε το ντεμπούτο του στο κέντρο του Μιλάνου στη σκιά του καθεδρικού ναού, όχι πολύ μακριά από το σημείο όπου δημιουργήθηκε για πρώτη φορά η αρχική εταιρεία πριν από 123 χρόνια.

Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Strada-

Από εκεί, το Tipo ταξίδεψε στο Σαν Ρέμο, διασχίζοντας στενά δρομάκια, αντιμετωπίζοντας την κίνηση και διανύοντας χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου, με τις εξατμίσεις του να βροντάνε και να μπουμπουνάνε.

Η έκδοση δρόμου έχει ελάχιστες διαφορές από την Competizione, μόνο όσες απαιτούνται για να λάβει έγκριση και να μπορεί να βγάλει πινακίδες. 

Απαράλλαχτο παραμένει το μονοκόκ πλαίσιο της FIA από ανθρακονήματα που κατασκευάζει η Arstec, η εξελιγμένη ανάρτηση διπλών ψαλιδιών με αμορτισέρ που ρυθμίζονται σε πέντε σκάλες κι οι ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές.

Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Strada-

Όπως συμβαίνει και με τη Ferrari 499P Modificata, στην καρδιά του Tipo βρίσκεται ένας υβριδικός V6. Πρόκειται για ένα υπερτροφοδοτούμενο σύνολο 3,0 lt της Isotta Fraschini, με τον V6 να έχει περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών κι ισχύ 760 PS. 

Συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 270 ίππους κι ανεβάζει τη συνολική απόδοση στα 1.030 PS. Μέσω ενός σειριακού κιβωτίου επτά ταχυτήτων, η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, επιτρέποντας τελική ταχύτητα 380 km/h στο βάρους 998 kg αμάξωμα.

Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Strada-

Οι τεράστιες ζάντες 20 και 21 ιντσών φορούν ελαστικά Pirelli P-Zero. Πίσω τους κρύβονται 6πίστονες δαγκάνες της Brembo με δισκόφρενα 15 ιντσών μπροστά και 14 ιντσών πίσω. 

Στο εσωτερικό, υπάρχει χώρος μόνο για έναν, ο οποίος μάλιστα θα πρέπει να αρκεστεί σε μια εξαιρετικά σπαρτιάτικη καμπίνα. Το Tipo της Isotta Fraschini είναι ένα αγωνιστικό δρόμου και πάλι καλά που εξοπλίζεται με κάμερα οπισθοπορείας αφού δεν υπάρχει πίσω παρμπρίζ και κεντρικός καθρέπτης.

Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Strada-

«Τα συναισθήματα που μπορείς να βιώσεις όταν οδηγείς ένα τέτοιο αγωνιστικό δεν μπορούν να αναπαραχθούν από μοντέλα δρόμου», δήλωσε ο Alessandro Fassina, πρόεδρος της Isotta Fraschini, «κι ήταν αυτό ακριβώς που θέλαμε να πετύχουμε».

Θα παραχθούν μόνο 12 μονάδες, η καθεμία κοστίζει €3,2 εκατομμύρια και μπορείς να τα πεις μέχρι κι ευκαιρία, αν συγκριθούν με τα 5,1 της Ferrari 499P Modificata, η οποία είναι πιο αδύναμη -870 PS- και δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube