Bugatti Bolide: Ετοιμάζεται να φορέσει πινακίδες δρόμου

Bugatti Bolide: Ετοιμάζεται να φορέσει πινακίδες δρόμου

Η Bugatti Bolide δεν κατασκευάστηκε για να κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους. Αλλά θα το κάνει συντόμως.

Bugatti Bolide

Η Bugatti Bolide κατασκευάστηκε ως ένα καθαρόαιμο πίστας, ένα αυτοκίνητο που φαινόταν προορισμένο να μην εγκαταλείψει ποτέ τον αγωνιστικό τάπητα.

Φιλοδοξία της εταιρείας ήταν να είναι ταχύτερη από μονοθέσια της F1 σε πολλά σενάρια οδήγησης, κατά δήλωση του αρχιδοκιμαστή Andy Wallace. Υποσχόμενη ακόμα ταχύτερες ρεπρίζ 100-300 km/h.

Με ελαστικά που αν οδηγηθούν ως οφείλουν, θέλουν αντικατάσταση κάθε 60 km. Προκειμένου ο οδηγός να συνεχίσει να καρπώνεται τα ίδια γυρολόγια στις διασημότερες πίστες του πλανήτη.

Και τώρα, το κάρμπον αμάξωμα της Bugatti Bolide θα μποτιλιαρίζεται στο Ποτάμι, πίσω από Starlet 35ετίας;

Bugatti Bolide

Την «εξημέρωση» του θηρίου έχει αναλάβει η βρετανική Lanzante. Το έχει κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν. Από την McLaren F1 GTR μέχρι την Porsche 930 TAG Turbo και την Pagani Zonda Revolución -έκδοση δρόμου της Zonda R- κατέχει την τεχνογνωσία για τη μετατροπή.

«Αυτή τη στιγμή κατασκευάζουμε μία Bugatti Bolide δρόμου και θα πρέπει να αλλάξουν κάμποσα δεδομένα. Ο κινητήρας να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Bugatti Bolide, τίποτα δεν την κοντράρει στο Nürburgring [video]

«Αλλά ευτυχώς έχουμε ένα πολύ εύκολο, φιλικό προς τον χρήστη κιβώτιο ταχυτήτων και ένα υψηλής ποιότητας επίπεδο κατασκευής», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας, Dean Lanzante.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι αυτονόητα. «Στο παρελθόν, τα αυτοκίνητα πίστας ήταν έντονα τροποποιημένα αυτοκίνητα παραγωγής. Οπότε η επάνοδος στην έκδοση δρόμου δεν ήταν δύσκολη. Αλλά πλέον, τα περισσότερα πιστάδικα είναι στην πράξη καθαρόαιμα αγωνιστικά. Ορισμένα χρειάζονται προθέρμανση, άλλα επιτρέπουν ελάχιστες εκκινήσεις πριν αδειάσει η μπαταρία».

Bugatti Bolide

Θυμίζουμε ότι η Mercedes AMG One κλειδώνει αν τη σβήσεις έξι φορές προτού ο κινητήρας πιάσει τη σωστή θερμοκρασία. Ενώ ο CEO της Mercedes‑Benz, Ola Källenius, είχε δηλώσει ότι «θα πρέπει να ήμαστε μεθυσμένοι όταν είπαμε ναι» για να βάλουν έναν κινητήρα της F1 σε μοντέλο δρόμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mercedes-AMG One, ομορφαίνει το Ψυχικό και τη Φιλοθέη [video]

Το καλό με την Bolide είναι πως φοράει το ίδιο μοτέρ με τις Chiron. Με 1.600 ίππους από τον W16 κινητήρα με τα τέσσερα τούρμπο. Οπότε το ζήτημα των εκπομπών ρύπων είναι το εύκολο μέρος της υπόθεσης.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα κυκλοφορήσει η πρώτη Bolide με πινακίδες κυκλοφορίας. Ούτε πόσα κομμάτια θα μετασκευαστούν. Προς το παρόν, η Lanzante έχει βάλει τα δυνατά της και κάτι μας λέει ότι θα τα καταφέρει.,

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube