Η Bugatti Bolide θα ρίχνει σε μονοθέσιο της Formula 1

Η Bugatti Bolide θα ρίχνει σε μονοθέσιο της Formula 1

Αλλά η τελική της ταχύτητα απογοητεύει, αφού η Bugatti Bolide παραγωγής θα είναι πολύ πιο αργή από τα νούμερα που είχαν ανακοινωθεί.

Τέσσερα χρόνια πριν, η επίσημη παρουσίαση της Bugatti Bolide προκαλούσε σκοτοδίνη. Υποσχόταν 1.850 ίππους και 1.850 Nm σε 1.240 kg, δηλαδή μια αναλογία 0,67 kg ανά ίππο. Σε προσωμοιώσεις που έκανε η γαλλική εταιρεία, οι χρόνοι της στο Nürburgring ήταν 5'231 και στο Le Mans 3'071.

Στη συνέχεια, τα νούμερα έγιναν πιο μετριοπαθή, αναφέροντας 1.600 ίππους και 1.600 Nm όταν χρησιμοποιείται βενζίνη εμπορίου. Τώρα, ανακοινώθηκε ότι η τελική ταχύτητα της Bugatti Bolide θα είναι πολύ πιο γήινη από αυτό που περιμέναμε.

Η Bugatti Bolide παραγωγής θα είναι ταχύτερη από μονοθέσια της F1 σε πολλά σενάρια οδήγησης, αλλά υπάρχει ένα ξενέρωμα σχετικά με την τελική ταχύτητα

Bugatti Bolide

Έτσι, το γαλλικό πιστάδικο μοντέλο θα σταματά να επιταχύνει στα 380 km/h, τη στιγμή που υποσχόταν ότι «θα ξεπερνά τα 500». Γιατί τέτοια υποβάθμιση; Η επίσημη δικαιολογία πάντως φαίνεται πειστική και λογικοφανής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτό βλέπει ο οδηγός της Bugatti Bolide των €4 εκατομμυρίων

«Οι ευθείες στις πίστες που είναι εγκεκριμένες από τη FIA, πολύ σπάνια ξεπερνούν τα δύο χιλιόμετρα σε μήκος, οπότε έτσι κι αλλιώς, η Bolide δεν θα μπορεί να πιάσει την τελική της ταχύτητα», δηλώνει ο οδηγός αγώνων κι επίσημος δοκιμαστής της Bugatti, Andy Wallace.

Bugatti Bolide

Θυμίζουμε ότι η Bugatti Bolide δεν μπορεί να οδηγηθεί σε δημόσιο δρόμο, όπου άλλα μοντέλα της Bugatti ξεπερνούν τα 400 km/h όταν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Όπως στις γερμανικές Autobahn.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έτσι κατάφερε η Bugatti Chiron Super Sport να σπάσει το φράγμα των 490 km/h

Είναι ενδιαφέρον ότι τα 380 km/h είναι υψηλότερη τελική σε σχέση με ό,τι έχει πιάσει ποτέ μονοθέσιο της Formula 1. Στην κορυφαία σειρά του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το επίσημο ρεκόρ όλων των εποχών σημειώθηκε το 2016 από τον Valtteri Bottas κι είναι 372.5 km/h.

Bugatti Bolide

Αλλά δεν είναι μόνο σε μια τεράστια ευθεία που η Bugatti Bolide θα τα «ρίξει» σε ένα μονοθέσιο. Σύμφωνα με τον Andy Wallace, το υπέρτατο όχημα πίστας «θα απομακρυνόταν από ένα μονοθέσιο της Formula 1 σε ορισμένα σενάρια». Όπως στις εξόδους των στροφών, θεωρώντας ότι σε ρεπρίζ 100-300 km/h έχει καλύτερες επιταχύνσεις.

Την ίδια στιγμή, «παραμένει όσο γίνεται φιλική στην οδήγηση» αφού έχει ABS κι ESP, αλλά κι εξελιγμένα αεροδυναμικά βοηθήματα. Η εξέλιξη έχει πλέον ολοκληρωθεί και στους επόμενους μήνες, θα αρχίσουν οι παραδόσεις. «Είμαστε σίγουροι ότι οι 40 αγοραστές θα είναι περίεργοι να δουν τι αγόρασαν».

Bugatti Bolide

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube