10 συλλεκτικές Lamborghini Huracán STJ αποχαιρετούν τον V10

10 συλλεκτικές Lamborghini Huracán STJ αποχαιρετούν τον V10

Ο ατμοσφαιρικός V10 της Lamborghini Huracán STJ προέρχεται από την STO κι αποδίδει 640 ίππους.

Lamborghini Huracán STJ

Λίγοι μόνο μήνες μάς χωρίζουν από την παρουσίαση του ολοκαίνουργιου εισαγωγικού υβριδικού υπεραυτοκίνητου της Lamborghini κι αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για την ομάδα της Sant'Agata να αποτίσει τα σέβη της στον ατμοσφαιρικό V10 που οδεύει προς την έξοδο. Ο «τελευταίος χορός» ονομάζεται Huracán STJ.

Η Huracán STJ (Super Trofeo Jota) θα παραχθεί σε μόλις σε 10 μονάδες, μία για κάθε κύλινδρο του V10, και βασίζεται στην πιστάδικη πισωκίνητη STO (Super Trofeo Omologato). Είναι η πρώτη φορά που το ιστορικό όνομα Jota – πρωτοχρησιμοποιήθηκε σε μια σκληροπυρηνική Miura στις αρχές της δεκαετίας του 1970 – κοσμεί κάποιο εισαγωγικό μοντέλο της.

Υπάρχει πιο ταιριαστό κατευόδιο στον V10 από τις 10 συλλεκτικές Huracán STJ;

Huracán STJ

Η Huracán STJ διατηρεί τη χαρακτηριστική πίσω αεροτομή της STO, αλλά οι μηχανικοί της Squadra Corse υπόσχονται βελτιωμένη αεροδυναμική χάρη στις τρεις επιπλέον μοίρες που έχουν προσδώσει στο πίσω φτερό, αλλά και στα κάρμπον πτερύγια στις άκρες του μπροστινού προφυλακτήρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ One-off Lamborghini Huracán STO από τη Squadra Corse στα χρώματα της αγωνιστικής SC63

Δεν σας γεμίζουν το μάτι, ε; Η Lamborghini δηλώνει ότι έχουν αυξήσει τη downforce κατά 10%, ενώ τα ενεργά αμορτισέρ της STO έχουν αντικατασταθεί από νέα που ρυθμίζονται χειροκίνητα σε τέσσερις θέσεις. Επιτρέπουν τη χρήση μαλακότερων ελατηρίων κι υπόσχονται βελτιωμένη αίσθηση στο τιμόνι.

Huracán STJ

Υπάρχουν κι εδώ σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών με κεντρικό κλείδωμα και βέβαια, ο θεσπέσιος ατμοσφαιρικός V10 των 640 ίππων. Δηλαδή όσους αποδίδει και σε μια «κανονική» Huracán LP640-4. Σε συνδυασμό με νέας γόμας ελαστικά Bridgestone Potenza, η Huracán STJ γυρίζει την πίστα δοκιμών του NARDO στη νότια Ιταλία ένα δευτερόλεπτο ταχύτερα από την STO.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι Huracán αποχαιρετούν τον V10 με ένα απίστευτο οδικό ταξίδι σε κάποιες από τις πιο γραφικές περιοχές της Ιταλίας

Οι 10 αγοραστές της συλλεκτικής Lamborghini θα μπορούν να διαλέξουν από δύο χρωματικούς συνδυασμούς. Ο πρώτος συνδυάζει αμάξωμα σε Grigio Telesto (γκρι) σε συνδυασμό με Nero Noctis (μαύρη) οροφή και Rosso Mars (κόκκινες) και Bianco Isi (λευκές) λεπτομέρειες.

Huracán STJ

Η δεύτερη επιλογή είναι αυτή που βλέπετε στις φωτογραφίες. Με Blu Eliadi (μπλε) αμάξωμα, οροφή σε Nero Noctis (μαύρο) και λεπτομέρειες Rosso Mars (κόκκινες) και Bianco Isi (λευκές). Εσείς ποια προτιμάτε;

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube