Να γιατί η Toyota Gazoo Racing κυριαρχεί στους αγώνες [video]

Να γιατί η Toyota Gazoo Racing κυριαρχεί στους αγώνες [video]

Τέσσερα αγωνιστικά της Toyota Gazoo Racing τα δίνουν όλα για όλα στα τερέν που κλήθηκαν να κυριαρχήσουν.

Η Toyota Gazoo Racing κυκλοφόρησε ένα νέα βίντεο με τίτλο «Wild Moment». Δείχνει κάθε ένα από τα τέσσερα αγωνιστικά της να δίνει τα πάντα για να κυριαρχήσει στην πίστα ή την ειδική διαδρομή εφ' ω ετάχθη.

Επικεντρώνεται στα κατορθώματα της Toyota Gazoo Racing στις τέσσερις πιο σημαντικές σκηνές μηχανοκίνητου αθλητισμού, εκτός Formula 1. 

Ονειρικό το 2023 για την Toyota. Οι πωλήσεις πάνε τρένο, το αγωνιστικό της τμήμα το ίδιο

Το GR Yaris Rally1 Hybrid έτρεξε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι / WRC, το GR010 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής / WEC, η GR Supra στις 24 Ώρες του Nürburgring και το GR DKR Hilux T1+ κέρδισε το περίφημο Ράλι Ντακάρ νωρίτερα φέτος.

Toyota Gazoo Racing

Το «Wild Moment» απεικονίζει τέλεια τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιπαρέρχεται κάθε ένα από τα ιαπωνικά αγωνιστικά. Και πώς η μηχανολογική εξειδίκευση της Gazoo Racing καταλήγει στα εξαίσια σπορ μοντέλα παραγωγής της Toyota, όπως η GR Supra, το GR Yaris και το GR86.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota GR Yaris φοράει μοτέρ 1.000 PS από Mitsubishi EVO

Το σφυροκόπημα του GR Yaris Rally1 Hybrid όταν προσγειώνεται είναι ένα αριστούργημα. Το να βλέπεις την GR Supra να καβαλά το άπεξ της στροφής και να σηκώνεται στους δύο τροχούς είναι εξίσου μαγευτικό.

Toyota Gazoo Racing

Οι αμμόλοφοι που κατακτά το αγωνιστικό Hilux είναι ένα πραγματικό υπερθέαμα και φανταστείτε πόσα κότσια χρειάζονται για να δαμάσεις ένα GR010 στην πλημμυρισμένη πίστα. Κάθε ένα από τα αγωνιστικά Toyota κι οι οδηγοί τους είναι καταπληκτικοί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα συλλεκτική έκδοση Toyota GR Yaris WRC Special Edition

Και δεν μιλάμε για μία εταιρεία που έχει αφοσιωθεί αποκλειστικά στα σπορ μοντέλα. Το 2023 φαίνεται πως θα είναι χρονιά-ρεκόρ για την Toyota, μιας κι ο ιαπωνικός κολοσσός έχει βγάλει ήδη από τα εργοστάσιά του πάνω από 9,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Επίδοση ορόσημο για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Toyota Gazoo Racing

Η Toyota λάνσαρε την Team Gazoo το 2007, κυρίως χάρη στον λάτρη της οδήγησης απελθόντα CEO Akio Toyoda

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ «Σας τα έλεγα για τα ηλεκτρικά», δηλώνει ο Akio Toyoda

Στόχος του ήταν να δημιουργηθεί ένα νέο τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να παρουσιάσει πιο ενδιαφέροντα αυτοκίνητα δρόμου. 

Toyota Gazoo Racing

Ξεκίνησε με αγώνες αντοχής και μετά κυριάρχησε στο Le Mans για πέντε σερί χρονιές. Η Toyota Gazoo Racing ιδρύθηκε το 2015 και πλέον ο λογότυπός της εμφανίζεται σε όλα τα μοντέλα επιδόσεων του Ιάπωνα κατασκευαστή.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube