Mullen Five RS: 1.000 PS, αντίπαλος του Tesla Model X Plaid

Mullen Five RS: 1.000 PS, αντίπαλος του Tesla Model X Plaid

Εκρηκτικές επιδόσεις και σαφέστατα σκληροπυρηνικός χαρακτήρας. Μοιάζει με ηλεκτρική Urus αλλά έρχεται από μια νεοφανή εταιρεία.

Το Mullen Five RS βάζει κατευθείαν υψηλά τον πήχη και στοχεύει να σοκάρει τον ανταγωνισμό. Ας πούμε τη νέα ηλεκτρική Porsche Macan, ακόμη και την Tesla και το Model X Plaid των 1.020 PS.

Τα νούμερα είναι σίγουρα χορταστικά: 1.000 PS, τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 320 km/h, 0-100 σε λιγότερο από 2" και φρενάρισμα από τα 100 σε ούτε 35 m.

Θα σοκάρει το κατεστημένο ή θα μείνει μια ακόμα ελπιδοφόρα πρόταση; Η Mullen θέλει το πρώτο

Θα έχει βέβαια δύο ηλεκτροκινητήρες και κιβώτιο δύο ταχυτήτων, όπως η Porsche Taycan. Με 800volt σύστημα, η μπαταρία των 100 kWh θα χρειάζεται 21' για φόρτιση 0-80%.

Mullen Five RS

Υποθέτοντας ότι η Mullen Automotive θα επαληθεύσει στην πράξη τις υποσχέσεις της, το νέο μοντέλο μπορεί να αποτελέσει μια σοβαρή εναλλακτική στην κατηγορία των πανίσχυρων ηλεκτρικών SUV/crossover.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Mark Webber διέσχισε 1.300 km με την Taycan Cross Turismo

Θα σοκάρει στην ευθεία, θα συγκλονίζει στις στροφές, λέει η Mullen Automotive. Με κεραμικά 6πίστονα μπροστά και 4πίστονα πίσω φρένα της Brembo, θα μπορεί να παραγγελθεί με ζάντες είτε 21, είτε 22 ιντσών.

Mullen Five RS

Η λειτουργία Race Track Mode αγριεύει περισσότερο την απόκριση του γκαζιού, βαραίνει το τιμόνι και σκληραίνει τα αμορτισέρ για τις στιγμές που ο οδηγός θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις καταιγιστικές επιδόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το Tesla Μοdel X Plaid

Το εσωτερικό συνδυάζει οδηγοκεντρική προσέγγιση, παραμένοντας συνάμα φουτουριστικό και πολυτελές. Ξεχωρίζουμε το σπορ 3άκτινο τιμόνι, τον σπορ πορτοκαλί ατμοσφαιρικό φωτισμό, τα καθίσματα με τα ενισχυμένα πλαϊνά.

Mullen Five RS

Επενδύσεις από δέρμα κι Alcantara, ένθετα στις πόρτες από ανθρακονήματα και τεράστιες οθόνες παντού. 

Ακόμα κι ο συνοδηγός έχει μπροστά του μια μικρή οθόνη, η οποία δείχνει την ταχύτητα κι άλλες πληροφορίες. Μάλλον θα αγχώνει όποιον βρίσκεται εκεί δεξιά, όποτε ο οδηγός εξαντλεί το δεξί πεντάλ.

Mullen Five RS

Το Mullen Five RS διαθέτει έναν προσωπικό βοηθό AI που ονομάζεται Persona με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Σε διαστάσεις, τοποθετείται ανάμεσα στα Model X και Y. Με μήκος 4,90 m και μεταξόνιο 2,95, είναι πιο κοντό από το X αλλά πιο μακρύ από το Y.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτή είναι η σωστή Lamborghini Urus Performante, λέει η Novitec

Παρά το μεγάλο αποτύπωμα στο οδόστρωμα, δεν διακρίνεται για τους χώρους του, προβάλλοντας πιο οδηγοκεντρική προσέγγιση. Χωράει μόνο τέσσερις επιβάτες, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι μικρότερος ακόμα κι από του Υ, με 624 lt συνολικά.

Mullen Five RS

Υπάρχουν ακόμα πολλά ερωτηματικά σχετικά με το Mullen Five RS, συμπεριλαμβανομένου του πόσο θα κοστίσει. Ο κατασκευαστής υπόσχεται ότι οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2025.

Αν η τιμή είναι ανταγωνιστική, το νέο πανίσχυρο μοντέλο θα μπορούσε να κλέψει κάποιες πωλήσεις από τους καταξιωμένους ανταγωνιστές του.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube